שעתיים על האש, ויש לי קופסת תבשיל גדולה שמספיקה לכמה ימים בתור תוספת מושלמת לצד השניצל והאורז. וגם הפיצים אוהבים, ברור, כי זה כל כך טעים!
מרכיבים
1 ראש כרוב בינוני־קטן
2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות
½ כוס חמוציות
3 כפות שמן זית
1 כף דבש או סילאן
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור (או יותר, לפי טעמכם)
¼ כוס מים
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין גדולה וחדה (או במעבד מזון) פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומניחים בסיר גדול.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עם ערבוב כל עשר דקות (בגלל הבישול הארוך אני שמה לעצמי טיימר כדי לזכור כל עשר דקות לערבב את הכרוב).
4. כעבור שעתיים, אם נשארו נוזלים בתחתית הסיר מבשלים כמה דקות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים. שומרים בכלי סגור במקרר ומגישים חם או קר.