2 צנצנות של 1.5 ליטר
מרכיבים
1 כרובית קטנה
הכי מעניין
2 שומר
3 גזרים
4 גבעולי סלרי
1 פלפל ירוק חריף
12 כוסות מים
4 כוסות חומץ
4 כפות מלח דק
אופן ההכנה
- הכנת התחמיץ: מכניסים לסיר גדול מים, חומץ ומלח ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה וכאשר המלח נמס לחלוטין, מכבים את האש ומצננים.
- הכנת הירקות: מנקים בעזרת סכין קטנה את הכרובית מכתמים (אם יש), מפרקים לפרחים קטנים. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה ומשרים במים לרבע שעה (אפשר להוסיף מעט חומץ לטובת ניקיון יסודי יותר). מסננים ושוטפים את הכרובית ממי ההשריה.
- מקלפים את הגזר ופורסים אותו ואת השומר לפרוסות דקות, מקלפים את השכבה החיצונית של גבעולי הסלרי וחותכים למקלונים, חוצים את הפלפל החריף וחותכים לחתיכות גדולות.
- לאחר שהתחמיץ התקרר לטמפרטורת החדר מוסיפים את כל הירקות לסיר. סוגרים עם המכסה ומשאירים ללילה (לא מדליקים את הגז וגם לא מכניסים למקרר. ככה, כמו שהסיר מכוסה והגז כבוי).
- בבוקר למחרת מעבירים את הירקות לצנצנת זכוכית, יוצקים את נוזלי התחמיץ עד לכיסוי מלא של הירקות, סוגרים עם המכסה ומעבירים למקרר.
* החמוצים מוכנים לאכילה מיד, אבל יומיים נוספים בצנצנת יעשו להם פלאים.