המרכיבים ל-6 מנות:
4 תפוחי אדמה בינוניים
חציל בינוני
הכי מעניין
4 ביצים
2 עגבניות
2 מלפפונים
שמן זית, מלח, פלפל
בצל קטן ופטרוזיליה
טחינה ועמבה
אופן ההכנה:
- החציל- פורסים את החציל לפרוסות, זורים מעט מלח מעל ומניחים בצד כדי שיפריש נוזלים.
- תפוחי האדמה והביצים- קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומבשלים אותם עד לריכוך בסיר עם מים רותחים וכפית מלח. מוסיפים את הביצים לסיר, כשתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג מסננים את המים. קולפים את הביצים וחותכים אותן לרבעים.
- מנגבים בנייר מגבת את החציל מהנוזלים, מטגנים את פרוסות החציל במחבת עם שמן זית, עד שיזהיבו.
- הסלט – חותכים מהירקות סלט קצוץ ורענן.
- ההרכבה – בכלי שקוף מניחים בשכבות, חציל, מעל את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים את הביצים הקשות ומעליהן את הסלט. מטבלים ומזלפים בנדיבות טחינה ועמבה.

