פוקאצ'ות גבינות ודבש

מתכון אחד של בצק שמרים שממנו אפשר להכין מאפים שונים. הכול תלוי ברמת ההשקעה באורחים ובטעמים שמתחשק לכם לחוש על הלשון

פוקאצ׳ות גבינות ודבש | אלינור רחמים

פוקאצ׳ות גבינות ודבש | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מתכון לבצק שמרים בסיסי

ל־6 פוקאצ'ות

רכיבים

½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)

1 כוס שמן זית

הכי מעניין

2 משולשי גבינת ברי

1 גליל גבינת פרומעז

כ־6 כפות דבש

4 גבעולי בצל ירוק

מלח גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.

3. מחלקים את הבצק ל־6 כדורים (אם רוצים פוקאצ'ות קטנות יותר, מחלקים ליותר).

4. מניחים את כדורי הבצק על נייר אפייה, ובעזרת אצבעות משומנות בנדיבות בשמן זית משטחים את הבצק עד לקבלת בצק עם בועות, ולא שטוח.

5. מניחים להתפחה ל־20 דקות.

6. לוחצים שוב על הבצק בעדינות עם האצבעות, כדי לפתוח אותו מעט תוך שמירה על ההתפחה.

7. מניחים את הפוקאצ'ות בתבנית ומפזרים על כל אחת פרוסות גבינת ברי ופרומעז.

8. מזלפים דבש (בערך כף על כל פוקאצ׳ה), מפזרים בצל ירוק קצוץ ובוזקים מעט מלח גס.

9. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהבצק עשוי וזהוב.

עוד מתכונים עם בצק שמרים