מתכון בסיס לבצק שמרים
רכיבים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
הכי מעניין
4 כפות סוכר
½ כוס שמן
3 כוסות (600 מ"ל) מים
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את הקמח ויוצרים 3 גומות. בגומה אחת מניחים את השמרים, באחת סוכר ובשלישית מלח, ומערבבים.
2. מוסיפים שמן ומים, לשים היטב במיקסר או בידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. משמנים את הבצק בחלקו העליון בעזרת כף שמן ומניחים להתפחה למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לאחר ההתפחה אפשר להכין איזה מאפה שתרצו, ואפשר כמה סוגים שונים. בעמודים הבאים תראו כמה רעיונות.
* לבצק יציב ונוח לרידוד, כמו שנדרש בהכנת הסמבוסק, אפשר להפחית בכמות המים.
** לבצק אוורירי, רך ומפנק, כדי שיצאו פוקאצ'ות גבוהות ומלאות בבועות אוויר, אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים לתוצאה מושלמת.