סמבוסק גבינות ועשבי תיבול

מתכון אחד של בצק שמרים שממנו אפשר להכין מאפים שונים. הכול תלוי ברמת ההשקעה באורחים ובטעמים שמתחשק לכם לחוש על הלשון

סמבוסק וגבינות ועשבי תיבול | אלינור רחמים

סמבוסק וגבינות ועשבי תיבול | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

למתכון בצק שמרים בסיסי

רכיבים

½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)

1 צרור פטרוזיליה

הכי מעניין

1 צרור כוסברה

10 עלי אורגנו טריים

2 שיני שום

½ כוס שמן זית

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל

200 גרם גבינה בולגרית מגוררת

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

לציפוי

קערת מים קטנה

200 גרם שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.

3. הכנת תערובת התבלינים: טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, כוסברה, אורגנו ושום עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4. הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס, ומשטחים לצורת עיגול על משטח מקומח.

5. מכינים שתי קערות לציפוי: בקערה אחת מים ובשנייה שומשום.

6. מניחים במרכז כל עיגול כפית מתערובת התבלינים, מוסיפים חופן קטן של גבינה בולגרית וחופן קטן של גבינה צהובה.

7. סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות כדי שהמילוי לא יברח באפייה.

8. טובלים את חלקו העליון של הסמבוסק במים ומיד לאחר מכן טובלים בשומשום.

9. מניחים בתבנית את הסמבוסקים במרחק אחד מהשני כדי שלא יתחברו באפייה, ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שהסמבוסק מזהיב ועשוי היטב.

י' באלול ה׳תשפ"ה03.09.2025 | 10:48

עודכן ב