מתכון לפיצה נפוליטנה של אלינור רחמים

מתכון אחד של בצק שמרים שממנו אפשר להכין מאפים שונים. הכול תלוי ברמת ההשקעה באורחים ובטעמים שמתחשק לכם לחוש על הלשון

פיצה נפוליטנה | אלינור רחמים

פיצה נפוליטנה | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מתכון לבצק שמרים בסיסי

ל־4 פיצות אישיות

רכיבים

½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)

1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות

הכי מעניין

1 כפית סוכר

¼ כפית מלח

1 כף אורגנו

1 שן שום מגוררת

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

לתוספות

זיתי קלמטה חצויים

עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.

3. להכנת הרוטב: מניחים בקערה את העגבניות, אורגנו, שום, סוכר ומלח ומערבבים.

4. מחלקים את הבצק ל־4 כדורים.

5. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק בעל שוליים עבים.

6. הרכבה: מניחים כף רוטב במרכז כל עיגול ומורחים על שטח פני הבצק.

7. מפזרים בנדיבות מוצרלה וזיתי קלמטה.

8. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.

9. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום.

עוד בצק שמרים