מתכון לבצק שמרים בסיסי
ל־4 פיצות אישיות
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
1 קופסת שימורי עגבניות קצוצות
הכי מעניין
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
1 כף אורגנו
1 שן שום מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
לתוספות
זיתי קלמטה חצויים
עלי בזיליקום
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. להכנת הרוטב: מניחים בקערה את העגבניות, אורגנו, שום, סוכר ומלח ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק ל־4 כדורים.
5. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק בעל שוליים עבים.
6. הרכבה: מניחים כף רוטב במרכז כל עיגול ומורחים על שטח פני הבצק.
7. מפזרים בנדיבות מוצרלה וזיתי קלמטה.
8. מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
9. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום.
עוד בצק שמרים