אחת העוגות הפופולריות ביותר בחיפושים בגוגל היא עוגת בננות, ובצדק. זו עוגה קלה מאוד להכנה, וכמעט אי אפשר לפספס בה. היא טעימה תמיד, ביתית מאוד ומשמשת ליווי מושלם לקפה של הבוקר. אפשר לאלתר על המתכון ולהוסיף אגוזים, צימוקים ובעצם כל תוספת שאתם אוהבים.
כאן במתכון הכנתי את העוגה בגרסת מאפינס, אבל אפשר לקחת את המתכון הזה בדיוק ולהכין ממנו עוגת בננה אחת בתבנית אינגליש קייק.
(12 מאפינס, או תבנית אינגליש קייק סטנדרטית)
חומרים:
3 בננות בינוניות בשלות ורכות + בננה לקישוט
3/4 כוס סוכר חום דמררה
1/3 כוס שמן חמניות/קנולה
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית קינמון
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כוס קוואקר להכנה מהירה
2/1 כוס שוקולד־צ'יפס מריר (85 גרם)
הכי מעניין

מאפינס בננות רכים, מהירים וטעימים – העוגה שתמיד מצליחה | צילום: אפרת ליכטנשטט
הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מסדרים עטרות נייר בתבנית מאפינס, או משמנים היטב את התבנית.
3. מועכים את הבננות במזלג.
4. בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והשמן, מוסיפים את הביצים והבננות וטורפים שוב.
5. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ומערבבים בכף גדולה.
6. מוסיפים את הקוואקר והשוקולד ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר. ערבוב יתר יגרום למאפינס לאבד מאווריריותם.
7. בכף גלידה קפיצית ממלאים את השקעים עד ל־3/4 מגובהם, ומקשטים בפרוסת בננה.
8. אופים 18־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. לעוגה, זמן האפייה יתארך ל־35־45 דקות.
עוד מתכונים עם בננות או שוקולד



