קינוח כיפי וטעים שכולם אוהבים (טוב, חוץ מגיסתי שלא אוהבת פירות מבושלים, איזה מין דבר זה?), והכי חשוב – מכינים אותו בחמש דקות וזוללים בפחות. אפשר לשלב כל מיני פירות שנשארו בבית ולהתפרע עם תוספות כמו אגוזים וצימוקים. להגיש לוהט!
מרכיבים (לתבנית בקוטר 26־24 ס״מ או לתבנית מרובעת בגודל 25/25 ס״מ)
לקראמבל
½1 כוסות (210 גרם) קמח
½ כוס (70 גרם) קמח שקדים
¼ כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
½ כוס (100 מ״ל) שמן קוקוס מומס
הכי מעניין
לפירות
4 שזיפים
3 אגסים
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מגלענים וחותכים את האגסים ואת השזיפים לקוביות קטנות, ומניחים בתבנית המשומנת. מפזרים מעליהם סוכר ומיץ לימון ומערבבים.
3. מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, סוכר, קינמון, וניל ושמן קוקוס. מערבבים את התערובת בעדינות בעזרת מזלג ושומרים על הפירוריות שלה, אפשר להוסיף כף מים או כף קמח לפי הצורך.
4. מפזרים את הקרמאבל מעל הפירות. אופים במשך 45־40 דקות, או עד שהקרמאבל ריחני וזהוב והפירות מבעבעים. מגישים חם.
טיפ: 1. מעדיפים חלבי? החליפו את שמן הקוקוס ב–100 גרם חמאה רכה. 2. אפשר להוסיף לתערובת הפירות חצי כוס פירות יער קפואים או תותים טריים קצוצים, ולקראמבל אפשר להוסיף כמה כפות קוקוס טחון.
עוד כתבות בנושא



