טעם של מאפייה פריזאית בבית: עוגיות לימון עדינות שנמסות בפה

רכות, חמאתיות ומכוסות סדקים מושלמים, עוגיות לימון שמכינים בכמה דקות ונעלמות הרבה יותר מהר

עוגיות לימון | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגיות לימון | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

¾ כוס (150 גרם) סוכר

קליפה מגוררת משני לימונים

70 גרם חמאה מומסת ומקוררת לטמפרטורת החדר

הכי מעניין

1 כפית תמצית וניל איכותית

2 ביצים

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

½1 כוס (210 גרם) קמח לבן

½ כוס (50 גרם) קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

לציפוי

סוכר לבן

אבקת סוכר

עוגיות לימון | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגיות לימון | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

אופן ההכנה

1. בקערת המיקסר שמים סוכר וקליפת לימון ומערבבים במשך דקה. מוסיפים וניל וחמאה וממשיכים לערבב.

2. מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים ערבוב קצר ביותר עד שהכול מתאחד לבצק אחיד. מכסים ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת הקרה כדורים קטנים.

6. מגלגלים כל כדור בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר, ומניחים בתבנית במרחק של כ־5 ס"מ זה מזה.

7. אופים 8־10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות עם סדקים בציפוי. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ורק אז מעבירים לצנצנת אטומה.

עוד כתבות בנושא

י"ג בכסלו ה׳תשפ"ו03.12.2025 | 10:52

עודכן ב