בריוש שוקולד רך וממולא בנדיבות: המאפה הממכר שכל הבית יריח ממנו

בצק חמאה עשיר, שוקולד צ'יפס בפנים, מילוי מפנק באמצע וקרום זהוב שמתקבל בלי מאמץ. 12 יחידות של אושר שמכינים בבית בקלות ונעלמות תוך דקות

בריוש שוקולד | גיא אשכנזי, Karela Agency

בריוש שוקולד | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה

150 גרם חמאה רכה

הכי מעניין

2 חלמונים

½ כוס (100 גרם) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1 כף שמרים יבשים

קורט מלח

1 כוס חלב

1 כוס שוקולד צ'יפס

למילוי:

ממרח שוקולד שאוהבים

להברשה:

1 חלמון

1 כפית חלב

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד החלב והשוקולד צ'יפס, ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

3. מוסיפים בהדרגה ובזרם איטי את החלב וממשיכים ללוש כ־10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש (זה בסדר אם הוא מעט דביק).

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, מפזרים עליו את השוקולד צ'יפס ולשים עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים באופן אחיד בבצק.

5. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומניחים בצד להתפחה במשך שעה עד שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל־12 כדורים, מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול שטוח.

7. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של ממרח שוקולד, אוספים את שולי הבצק וסוגרים היטב את הבצק סביב המילוי.

8. הופכים את הכדורים כך שהצד של הסגירה פונה כלפי מטה, ומכדררים מעט על משטח העבודה לקבלת כדור יפה וחלק.

9. בתבנית שקעים משומנת מניחים כל כדור בשקע, מכסים היטב ומתפיחים במשך 30-45 דקות.

10. מערבבים בקערית את החלמון והחלב ומורחים את הבריושים לאחר ההתפחה.

11. מכניסים לתנור ל־18-20 דקות ומוציאים כשהבריושים זהובים.

עוד כתבות בנושא

ו' בכסלו ה׳תשפ"ו26.11.2025 | 08:30

עודכן ב