העוגיות המושלמות לשעת משבר: פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

שיבולת שועל, סוכר חום, וניל ופקאנים – מתכון פשוט שמספק ביס מתוק ומושלם בכל רגע

צנצנת עוגיות שיבולת שועל וצימוקים | גיא אשכנזי, Agency Karela

צנצנת עוגיות שיבולת שועל וצימוקים | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

½1 כוס שיבולת שועל עבה

½ כוס קמח לבן או כוסמין לבן

¼ כוס סוכר לבן

הכי מעניין

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה

½ כוס צימוקים כהים

½ כוס פקאן טבעי קצוץ גס

½ כפית אבקת סודה לשתייה

מעט מלח

½ כפית קינמון

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, סוכר, צימוקים, פקאן, סודה לשתייה, מלח וקינמון.

3. בקערת מיקסר טורפים את החמאה עד שמתקבלת תערובת קרמית.

4. מוסיפים את הביצה והווניל וטורפים

5. מוסיפים את תערובת היבשים למיקסר וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה (התערובת אמורה להיות פירורית אך דביקה, אם אפשר לגלגל ממנה כדור היא במרקם טוב).

6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

7. מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 2.5-3 ס"מ ומניחים אותם על נייר האפייה במרווחים של כ־5 ס"מ, ופוחסים קלות את כדורי הבצק.

8. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות.

9. מוציאים ומצננים היטב.

עוד כתבות בנושא