הטעות שהפכה לממתק הכי שוקולדי שתכינו השנה

מתכון לפאדג' שוקולד

עוגיות פאדג' שוקולד | גיא אשכנזי, Karela Agency

עוגיות פאדג' שוקולד | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

טעות מוצלחת במיוחד הולידה את הממתק הכי שוקולדי

מרכיבים

תבנית 15X15

230 גרם סוכר

הכי מעניין

60 גרם חלב

40 גרם שמנת מתוקה

50 גרם מייפל

70 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

אופן ההכנה

1. בסיר עם תחתית כפולה שמים את כל המרכיבים ומבשלים על חום בינוני, תוך בחישה בכף עץ, עד לרתיחה.

2. מפסיקים לבחוש ומניחים לתערובת להתבשל עד שתגיע לטמפרטורה של 113 מעלות (היעזרו במדחום), מעבירים לקערה ומניחים להצטננות כרבע שעה.

3. בעזרת כף עץ בוחשים את התערובת כמה דקות עד שהיא מתעבה, מעבירים לתבנית ומניחים להתגבשות בטמפרטורת החדר במשך הלילה.

4. למחרת חותכים לקוביות את המשטח שנוצר או שוברים לחתיכות א־סימטריות, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

אפשר להוסיף 100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים או בוטנים קלויים או פקאן סיני. במקרה זה, מוסיפים את האגוזים לאחר בחישת התערובת בכף העץ, רגע לפני העברתה לתבנית.

ממתק הפאדג' נוצר בטעות כשתערובת להכנת סוכריות קרמל לא בושלה לטמפרטורה הנכונה

עוד שוקולד

י"ט בחשון ה׳תשפ"ו10.11.2025 | 08:01

עודכן ב