טעות מוצלחת במיוחד הולידה את הממתק הכי שוקולדי
מרכיבים
תבנית 15X15
230 גרם סוכר
הכי מעניין
60 גרם חלב
40 גרם שמנת מתוקה
50 גרם מייפל
70 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
אופן ההכנה
1. בסיר עם תחתית כפולה שמים את כל המרכיבים ומבשלים על חום בינוני, תוך בחישה בכף עץ, עד לרתיחה.
2. מפסיקים לבחוש ומניחים לתערובת להתבשל עד שתגיע לטמפרטורה של 113 מעלות (היעזרו במדחום), מעבירים לקערה ומניחים להצטננות כרבע שעה.
3. בעזרת כף עץ בוחשים את התערובת כמה דקות עד שהיא מתעבה, מעבירים לתבנית ומניחים להתגבשות בטמפרטורת החדר במשך הלילה.
4. למחרת חותכים לקוביות את המשטח שנוצר או שוברים לחתיכות א־סימטריות, מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
אפשר להוסיף 100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים או בוטנים קלויים או פקאן סיני. במקרה זה, מוסיפים את האגוזים לאחר בחישת התערובת בכף העץ, רגע לפני העברתה לתבנית.
ממתק הפאדג' נוצר בטעות כשתערובת להכנת סוכריות קרמל לא בושלה לטמפרטורה הנכונה
עוד שוקולד





