מרכיבים
לתבנית בגודל 18/25 ס״מ
3 ביצים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
גרידה משני לימונים
½ כוס (120 מ"ל) שמן זית עדין (אפשר להשתמש גם בשמן רגיל)
150 גרם יוגורט 3% שומן
1 כוס (130 גרם) קמח כוסמין (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
200 גרם תותים חתוכים לחצאים/רבעים
3 כפות שקדים פרוסים
לזיגוג:
50 גרם אבקת סוכר
4־5 תותים בשלים ורכים
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה טורפים ביצים, סוכר וגרידת לימון כשתי דקות.
3. מוסיפים את השמן וטורפים היטב עד שהוא נטמע בבלילה.
4. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לטרוף.
5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מערבבים בעזרת מרית, רק עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית.
7. מקשטים את העוגה בתותים החתוכים ומפזרים שקדים פרוסים.
8. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לפני שמקשטים בזיגוג.
זיגוג:
1. מועכים את התותים ומעבירים אותם דרך מסננת. שומרים את מיץ התות שנוצר.
2. בקערה קטנה שמים אבקת הסוכר ומוסיפים 3־4 כפות מיץ תות.
טורפים בעזרת מזלג עד שמגיעים לסמיכות של ציפוי נוזלי אך לא נוזלי מדי. הוסיפו עוד מיץ, רק כמה טיפות בכל פעם, וערבבו היטב בין לבין.
3. בעזרת כפית קטנה מקשטים בזיגוג.
כשהציפוי מתקרר הוא מתגבש והופך ליציב.
אפשר גם להכין את הזיגוג בערבוב של 1 כפית אבקת תות עם 3־4 כפות שמנת מתוקה.
עוד מתכונים לעוגות ליד הקפה



