עוגת תפוחים של בית

עוגת תפוחים כיפית שמכינים בעשר דקות עם שמן זית שהוא בריא יותר ומוסיף טוויסט מיוחד לעוגה. אגב, היא נהדרת עם קמח כוסמין, ובבית שלי כבר בכלל לא מרגישים בהבדל.

תוכן השמע עדיין בהכנה...

עוגת תפוחים של בית. | אפרת ליכטנשטט

עוגת תפוחים של בית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
לתבנית בקוטר 22 ס״מ

2 ביצים
1 כוס סוכר קנים/דמררה
½ כוס שמן זית עדין
גרידה מלימון אחד
2 כוסות קמח כוסמין (אני שילבתי 50% מלא ו50% קמח כוסמין לבן)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
½ כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות (לא חובה)
4 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
2. משמנים תבנית אפייה עגולה ומרפדים גם בנייר אפייה (עיגול בתחתית ורצועה לדפנות).
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2־3 דקות לבלילה תפוחה ואוורירית.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן וגרידת הלימון.
5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוזי מלך.
6. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים רק עד לאיחוד. ערבוב־יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה.
7. מוסיפים לבלילה את קוביות תפוחי העץ ומעבירים לתבנית אפייה.
8. אופים במשך 50 ־ 60 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

הכי מעניין

מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה