ריבועי עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל

ריבועים נפלאים של עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל, למי שלא מוכן לוותר על עוגת הגבינה שלו כל השנה. גרסה טעימה וממכרת במיוחד

ריבועי עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל. | אפרת ליכטנשטט

ריבועי עוגת גבינה, פירות יער וקראמבל. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתבנית בגודל 18/25 ס״מ

לתחתית ולקראמבל:
2 כוסות (280 גרם) קמח
75 גרם אבקת סוכר
¼ כפית מלח
150 גרם חמאה מומסת
1־2 כפות חלב לפי הצורך
4 כפיות שיבולת שועל (קוואקר)

לשכבת הגבינה:
400 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר (אני השתמשתי ב־5% שומן)
200 גרם שמנת חמוצה
(אני השתמשתי ב־9%)
½ כוס (100 גרם) סוכר
2 כפיות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים

הכי מעניין

לשכבת פירות יער:
100 גרם פירות יער קפואים, מופשרים מעט
3 כפות ריבת פירות יער / אחרת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. לתחתית: בקערה בינונית שמים קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שנוצר בצק רך ופירורי. אם הבצק עדיין יבש מאוד מוסיפים 1-2 כפות חלב. 4. 4. משטחים בתחתית התבנית ¾ מהבצק ומהדקים היטב לשכבה אחידה. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ומקפיאים 10 דקות.
5. בינתיים מוסיפים את שיבולת השועל לרבע הבצק שנותר ומערבבים היטב לקראמבל פירורי.
6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים את הבצק 15-20 דקות עד שהוא מזהיב מעט. מצננים (לא מכבים את התנור).
7. שכבת גבינה: בקערה גדולה טורפים היטב את כל החומרים ומוזגים על הבצק האפוי.
8. שכבת פירות: מחממים כמה שניות את הריבה במיקרוגל, כדי שתהיה רכה, ומערבבים אותה עם הפירות.
9. מניחים את הריבה והפירות על הגבינה בנקודות. אין צורך למרוח.
10. מפזרים בצורה אחידה את בצק הקראמבל שנשאר.
11. אופים 35-45 דקות או עד שהקראמבל מתחיל להזהיב והעוגה יציבה למגע.
12 . מצננים במקרר כ־3 שעות לפני שחותכים לקוביות.

שומרים בקירור.

עוד מתכונים שווים