עוגת הגזר הכי טובה שתכינו | מתכון

קראש לא ברור לעוגות גזר גרם לי לנסות כל כך הרבה מתכונים, עד שהגעתי למתכון המושלם

עוגת הגזר הכי טובה שתכינו. | תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

עוגת הגזר הכי טובה שתכינו. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית קוגלהוף קוטר 26 / 3 אינגליש קייק / 2 תבניות לחם קטנות / אפשר כקאפקייקס

מרכיבים

לעוגה

4 ביצים שלמות + 2 חלמונים

הכי מעניין

130 גרם סוכר לבן

70 גרם סוכר חום ככה

160 גרם אבקת סוכר

180 גרם שמן צמחי

500 גרם (5-6 גזרים) גזר מגורד גס בפומפייה (לא בצד הדק ולא במעבד מזון, זה משפיע על המרקם)

1 כפית ג'ינג'ר מגורד או ½ כפית אבקת זנגוויל

300 גרם קמח לבן

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

10 גרם אבקת סודה לשתייה

10 גרם (2 כפיות) קינמון

קורט הל

קורט אגוז מוסקט

100 גרם אגוזי מלך או פקאן שבורים

לקרם

200 גרם (1 מכל) שמנת חמוצה 28%

220 גרם (1 גביע) גבינת שמנת 30% בטעם טבעי (אפשר גם 16%)

25 גרם אבקת סוכר

60 מ"ל שמנת מתוקה

גרידת לימון, לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו.
  2. טורפים ביצים (עדיף במיקסר), סוכר לבן, סוכר חום ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן בזילוף איטי, ולאחר מכן מפסיקים להקציף.
  4. מוסיפים גזר וג'ינג'ר ומערבבים.
  5. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והגזר, מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד של כל החומרים יחד.
  7. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים אגוזים ודוחסים אותם מעט פנימה.
  8. אופים כ־30 דקות (בתבנית אינגליש קייק), ומצננים לגמרי. זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל התבנית, יש לבדוק בעזרת קיסם לפני שמסיימים את האפייה.
  9. הכנת הציפוי: מערבבים את כל חומרי הקרם ומורחים מעל. אפשר לפזר פיסטוקים או פקאן מסוכר לפני ההגשה.

*כמו עוגת דבש, העוגה הזו תהיה טעימה יותר ביום למחרת, רק חשוב לכסות היטב.

*קרם הגבינה הוא לא חובה, וגם האגוזים, אבל זה ממש־ממש מוסיף: אפשר למרוח מלמעלה, אפשר לחצות לרוחב ולמלא באמצע ליצירת עוגת שכבות, ואפשר פשוט להגיש פרוסה עם כף קרם גבינה ליד.