מרכיבים
2 כוסות קמח תופח
2 כפות נס קפה
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית לאפייה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס שמן
3 ביצים L
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות ומכינים תבנית רינג בקוטר 18 ס״מ, מרופדת בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים.
3. מוסיפים לקערה את השמנת, השמן והביצים תוך כדי טריפה מתמדת כדי שלא יווצרו גושים.
4. מעבירים את הבלילה לרינג ואופים כשעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מקררים קירור מלא, עדיף לילה שלם.

עוגת שוקולד שכבות במילוי גנאש מוקצף. | צילום: אפרת ליכטנשטט
גנאש מוקצף
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה (א׳)
75 גרם שמנת מתוקה (ב׳)
אופן ההכנה
1. בסיר קטן או בקלחת מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (א׳), ובמד ליטר או בכלי גבוה מניחים את השוקולד.
2. מעבירים את השמנת הרותחת למד ליטר, ועם בלנדר מוט טוחנים לגנאש חלק. מקררים כשעתיים במקרר.
3. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את השמנת מתוקה (ב׳), מקציפים עד שנוצר קרם יציב. יש להיזהר מהקצפת יתר כדי שהקרם לא יישבר.
אופן ההרכבה
1. פורסים את העוגה הקרה לשניים ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר שהוכן מראש (מרתיחים בסיר כוס סוכר וכוס מים).
2. מניחים על החלק הראשון מחצית מהגנאש המוקצף, משטחים בעזרת סכין פלטה או כף.
3. מניחים על הגנאש את השכבה השנייה ועוטפים את כל העוגה עם הגנאש המוקצף שנשאר, בעזרת סכין פלטה. מצננים במקרר.
ציפוי גנאש שוקולד מריר
מרכיבים
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. בסיר קטן או בקלחת מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה ובמד ליטר או כלי גבוה מניחים את השוקולד.
2. מעבירים את השמנת הרותחת למד ליטר, ועם בלנדר מוט טוחנים לגנאש חלק.
3. מקררים מעט ושופכים בעדינות מעל העוגה לאט לאט.
4. יוצרים טיפות עם כף בצידי העוגה.
5. מקררים ומקשטים במקרונים, פופקורן וכל מה שאוהבים.
הכי מעניין
רוצים לקשט את העוגה עם מקרונים?
רוצים להכין עוגת מספרים ליום הולדת?