מתכון לעוגת מספרים (וגם נשיקות תוצרת בית)

אז איך מכינים עוגת מספרים בבית? זה נראה טיפה מורכב, אבל לגמרי אפשרי

עוגת מספרים | אפרת ליכטנשטט

עוגת מספרים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בצק פריך שקדים

מספיק ל־4 ספרות, כל שתי ספרות נכנסות לתבנית תנור בגודל 30X40

מרכיבים
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
80 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
קורט מלח

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את החומרים היבשים ומערבבים.
3. מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את הביצה. מערבבים עד איחוד חומרים אך לא
יותר מדי.
4. על משטח העבודה יוצרים מהבצק צורת דיסקית, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.
5. לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה (חשוב!) לעלה דק בעובי 3־4 מ״מ, וחותכים את הצורות הרצויות. הדרך הנוחה ביותר היא להדפיס ספרה גדולה במדפסת ביתית, לגזור את הצורה ולהניח על הבצק.
6. בעזרת סכין חדה חותכים את הצורה ומוציאים את חתיכות הבצק המיותרות ואז חוזרים על הפעולה כדי שלכל ספרה תהיינה שתי עוגיות.
7. מעבירים את הספרות עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ־20 דקות או עד הזהבה (השגיחו על התנור!). חשוב מאוד לקרר את הסִפרה קירור מלא.

הכי מעניין

עוגת מספרים | אפרת ליכטנשטט

עוגת מספרים | צילום: אפרת ליכטנשטט

קרם מסקרפונה

מרכיבים
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים בזרם איטי ובהדרגה את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב ורך. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהקצפת לא תישבר.
4. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול מספר 12, ומזלפים נקודות גדולות על הבצק.

נשיקות. | אפרת ליכטנשטט

נשיקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

נשיקות

כ־50 נשיקות, תלוי בגודל

מרכיבים
100 גרם חלבון
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר נקייה עם וו הקצפה מקציפים חלבון עד שנוצר קצף לבנבן.
2. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב מאוד.
3. מנפים לקערה עם המרנג את אבקת הסוכר ומקפלים בעדינות עד אחידות. אם רוצים צבע מאכל זה הזמן להוסיף כמה טיפות ולקפל בעדינות.
4. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב או חלק, מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לצורה הרצויה.
5. אופים ב־70 מעלות כ־3 שעות.

י"ז באלול ה׳תשפ"ה10.09.2025 | 08:34

עודכן ב