למעשה אין פה בכלל עבודה, רק המסה של ג׳לטין (רגע, רגע, אל תברחו!), חימום של שמנת, והופ לכלים ולמקרר. בזמן שהיא מתקררת אופים ענבים שיהפכו לקישוט טעים ויפהפה.
מרכיבים (5־6 מנות)
500 מ״ל שמנת מתוקה
¼ כוס (60 מ״ל) חלב
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורך או 1 כפית תמצית וניל איכותית
¼ כפית הל טחון (גרגירים כתושים בעלי ובמכתש משלושה תרמילים) – אפשר לוותר על ההל אם רוצים שילדים בררנים יאכלו מהקינוח
¼ כפית קינמון טחון
2 כפות מים
½1 כפיות של ג׳לטין (כ־5 גרם)
5־6 צרורות קטנים של ענבים
אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים שמנת, חלב וסוכר ומוסיפים את הווניל, ההל והקינמון.
2. מחממים ומביאים לסף רתיחה תוך ערבוב מתמיד ושמירה על הסיר.
3. כשהתערובת מבעבעת מכבים את האש ונותנים לה להצטנן כעשר דקות. בינתיים שמים בקערה קטנה את המים והג׳לטין ומערבבים.
4. אחרי חמש דקות כשהג׳לטין והמים התאחדו מחממים את הקערה במיקרוגל ל־10 שניות ומערבבים.
5. כשתערובת השמנת כבר לא כל כך חמה (נעימה למגע יד), מוסיפים אליה את הג׳לטין ומערבבים היטב.
6. מוציאים את מקל הווניל (אם הגרגירים שלו עדיין בפנים מוציאים אותם ומוסיפים לשמנת) ומוזגים את התערובת לצלוחיות קטנות המונחות על מגש.
7. מעבירים את המגש לצינון במקרר במשך ארבע שעות לפחות ועדיף לילה שלם.
8. מכינים את הענבים:
צלייה מהירה – מחממים תנור ל־250 מעלות. שמים את הענבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־10־15 דקות עד שהענבים מתפוצצים ומתקמטים. מעבירים את הענבים מיד לקופסה אטומה כדי שלא יידבקו לנייר, ומצננים במקרר.
צלייה איטית – מחממים תנור ל־100 מעלות. שמים את הענבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־8 שעות עד שהענבים מתקמטים ומתכווצים. מעבירים את הענבים לקופסה אטומה ומצננים במקרר.
9. מגישים את הפנקוטה עם הענבים הצלויים.
הכי מעניין
אפשר גם להגיש את הפנקוטה עם ריבת ענבים, זה נפלא!
בואו להכין ריבת ענבים ביתית