מתכון לריבת ענבים

למה אנחנו לא מכינים ריבות מענבים? אני ממש לא יודעת! כי זו אחת הריבות הטעימות שיש. אל תוותרו על הווניל והקינמון שמוסיפים לריבה טעמים נפלאים. חלקו את הריבה לצנצנות קטנות והכינו כמתנות לחברים שמבינים

ריבת ענבים. | אפרת ליכטנשטט

ריבת ענבים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
1 ק"ג ענבים ירוקים ואדומים
½ ק"ג סוכר
1 מקל קינמון
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
1. בסיר גדול שמים את כל החומרים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מועכים מעט את הענבים כדי שיֵצא מהם קצת מיץ.
2. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעתיים תוך כדי בחישה מדי כמה דקות.
3. הריבה מוכנה כשהנוזל מעט מסמיך והענבים רכים וטעימים. מוציאים את מקלות הקינמון והווניל לפני שמעבירים לצנצנות מעוקרות.