כרובית בטמפורה, לחם טחינה וקבב דג בעלי מנגולד: מתכונים קלילים לאירוח בסוכה

לארח בסוכה פותר הרבה צרות – אפשר להשאיר מטבח מבולגן, לא צריך לטרוח על ספונג'ה אחרי הארוחה ומדובר במקום המושלם לארח חברים לארוחות קלילות וכיפיות. הנה כמה מתכונים למנות טעימות וקלות להכנה שמתאימות לחג

סקונס מלוח | תאיר מורדוך

סקונס מלוח | צילום: תאיר מורדוך

תוכן השמע עדיין בהכנה...

נראה שהסוכה היא המקום היחיד בשנה שבו אפשר לאכול בפיג'מה, להזמין אורחים בלי להתנצל על המטבח המבולגן, ולטעון שזו מצווה לנשנש כל חצי שעה. זה כמו שבוע של חופשה במקום שהכי קרוב לטבע, רק שהטבע הזה נמצא בדיוק ליד המטבח שלכן והמסלול בין הסוכה למקרר הוא הפעילות הגופנית העיקרית שאתן עושות בחג.

יש משהו קסום בכניסה לסוכה עם צלחת מלאה. לא ארוחה מלאה עם מפות וסדר ישיבה, אלא הסוג הזה של נשנושים שמחזיקים את הרוח והשיחה זורמת. אתן נכנסות, יושבות על הכריות הצבעוניות, ופתאום מגלות שהקערית של הביסלי כבר ריקה. מישהי הביאה חומוס עם פיתה, עוד אחת הגיעה עם קרקרים וממרחים, ומישהי שמופיעה עם התפזורת המושלמת של שוקולדים.

העובדות מדברות בעד עצמן. מחקרים מראים שאנשים נוטים לאכול יותר במסגרות חברתיות, נהנים יותר מהתקרובת וחווים תחושת של "ביחד", של שייכות חזקה יותר - וזה בדיוק מה שקורה כשאתן יושבות בסוכה ומעבירות אחת לשנייה את הקעריות עם החטיפים והנשנושים. מחקר אחר מצא שנשנושים קטנים בין הארוחות מפחיתים עומס קלורי בארוחות גדולות, תורמים ליציבות סוכר בדם, עוזרים לשמור על ערנות ואפילו מורידים את הסיכוי לקריז של שש בערב.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

הסוכה היא המקום שבו הדיאטה לוקחת חופשה רשמית. זה לא שאתן לא מתכוונות לשמור, אלא שהמצווה של אושפיזין והכנסת אורחים איכשהו הופכת לתירוץ מושלם לפתוח עוד שקית. כי איך אפשר להזמין אורחים בלי להציע להם משהו? ואיך אפשר לשבת בסוכה בלי לנשנש? זה כמעט בלתי אפשרי מבחינה תרבותית, בטח לא אצלנו כאן בלבנט.

אז כדי שיהיה לכן מה לנשנש, אנחנו מציעות כאן 5 מתכונים קלים, מהירים להכנה, זמינים וכייפים לנשנוש וללעיסה - שנידבו שף דוד גדג', תאיר מורדוך, גיא שוקרון, איתי דגן, ושחר ואורן - שישאירו את הסוכה חיה ומלאה באושפיזין 24/7.

לחם טחינה | גיא שוקרון

לחם טחינה | צילום: גיא שוקרון

לחם טחינה ללא גלוטן מ-3 מרכיבים / גיא שוקרון

מצרכים

7 כפות טחינה גולמית

4 ביצים

2 כפות שומשום

כפית שטוחה מלח

כפית סודה לשתייה

כף סילאן/ דבש/ מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה

- מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה

- במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו

- אופים חצי שעה. אפשר לשים גרעינים אחרים ואפשר כמובן גם לקשט בגרעינים או שומשום מלמעלה ולא בתוך התערובת

מלפפון חמוץ אסייאתי | שחר ואורן

מלפפון חמוץ אסייאתי | צילום: שחר ואורן

מלפפון חמוץ אסייאתי / שחר ואורן

מצרכים

6 מלפפונים בינוניים (500 ג’)

2 כפות מלח

לתחמיץ

1/2 כוס חומץ אורז

3 כפות שמן שומשום

1/2 כוס סוכר

4 פרוסות לימון

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

2 כפות צ’ילי גרוס חריף

3 שיני שום כתושות

מים

אופן ההכנה

- חותכים את המלפפונים לטבעות בעובי של עד 3 מ”מ

- מפרזים את המלח מעל המלפפונים ומערבבים היטב עד שמלח מצפה את כל המלפפונים.

- מעבירים את המלפפונים לרשת / מסננת ומניחים מעל כלי לאיסוף נוזלים ומניחים בצד ל-15 דקות.

- בזמן הזה מערבבים יחד את כל מרכיבי התחמיץ, וממתינים עד שהמלפפונים יגירו נוזלים.

- לאחר ההמתנה מעבירים את המלפפונים לכלי מבלי לשטוף אותם, אפשר צנצנת עם מכסה או קערה וניילון נצמד, כלי שניתן לכסות.

- שופכים מעל את התחמיץ, מכסים את המלפפונים עם מים.

- מערבבים הכל היטב, ומכניסים למקרר ל-45 דקות.

סקונס מלוח | תאיר מורדוך

סקונס מלוח | צילום: תאיר מורדוך

מאפה סקונס מלוח / תאיר מורדוך 

מצרכים לבצק 

2 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 שקית אבקת אפייה

¾ כפית מלח

113 גרם חמאה קפואה מגורדת

2/3 כוסות שמנת לבישול

1 ביצה מופרדת

1 כף שמנת

2 כפות עירית קצוצה

4 כפות פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

- מאחדים את הקמח עם הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה.

- בכלי מערבבים חלבון ביצה עם 2/3 כוסות שמנת ושופכים לתערובת הקמח, מוסיפים עירית ופרמזן ומאחדים קלות.

- מעבירים למשטח ולשים ממש כמה שניות, רק עד שמתאחד לבצק, חשוב לא ללוש הרבה, כי זה מה שיוצר את 'הפיילקים' של המאפה.

- יוצרים עיגול, חותכים כמו פיצה ל 8 חלקים ומסדרים על נייר אפייה.

- מערבבים בקערה את החלבון + כף שמנת ומורחים על הסקונס.

- אופים בטורבו 180 מעלות למשך 18 דקות.

- אפשר לפזר לפני האפייה קצח, פרמזן או כל דבר אחר שאתם אוהבים.

כרובית בטמפורה | דוד גדג'

כרובית בטמפורה | צילום: דוד גדג'

פרחי כרובית בטמפורה / השף דוד גדג'

מצרכים

פרחים קטנים-בינוניים מכרובית טרייה  אחת

לבלילת הטמפורה

3 ביצים מידה M או 2 ביצים מידה L

כוס ורבע קמח מנופה

כוס מים קרים מאוד

שקית אבקת אפיה

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

כפית מלח

שמן לטיגון

רטבים שאוהבים

אופן ההכנה

- מפרקים את הכרובית לפרחים לא גדולים במיוחד, שוטפים, משרים במים, מלח, סבון (מה שבא לכן).

- הכנת הבלילה: מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הטמפורה שרשומים מעלה. בעזרת מטרפה מערבבים היטב עד לקבלת טמפורה סמיכה.

- מכניסים את כל פרחי הכרובית לטמפורה ומערבבים.

- מחממים מחבת עם 1 ליטר שמן לחום ממוצע פלוס, לא גבוה מידי.

- בעזרת מלקחיים או הידיים מכניסים לשמן את פרחי הכרובית המצופים בטמפורה, ממתינים כדקה וחצי-שתיים והופכים, כשהצבע זהוב וקריספי.

- ממתינים שוב דקה וחצי או שתיים ומוציאים לרשת הסינון. אם יש לכם מד חום בבית - הטמפ׳ האידיאלית לטיגון היא 180-170 מעלות.

- מגישים עם רטבים שאוהבים ונהנים.

קבב דג ים עטוף בעלי מנגולד | איתי דגן

קבב דג ים עטוף בעלי מנגולד | צילום: איתי דגן

קבב דג ים עטוף בעלי מנגולד / איתי דגן

מצרכים לקבב

400 גרם דג דניס קצוץ דק עם סכין

1 פלפל חריף קצוץ דק

חופן עירית קצוצה

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

חופן נענע קצוצה

גרידת לימון מלימון אחד

מלח לפי הטעם  

1 כף שמן זית

1/2 כפית כמון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

עלי מנגולד

מצרכים להגשה

1 כף גדושה יוגורט יווני

גרידת לימון

זרעי עגבנייה

שמן זית לזילוף

מלח גס

הוראות ההכנה

- בקערה גדולה, מערבבים את הדג הקצוץ עם פלפל חריף, עירית, שום, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, גרידת לימון, מלח, שמן זית, כמון ופלפל שחור.

- חותכים את הגזע הלבן והסיבי מהעלים של המנגולד, חולטים את העלים במים רותחים ומעבירים למי קרח. אנחנו עושים את זה כדי לשמור על הצבע הירוק עז של המנגולד ושלא ישחיר לנו.

- יוצרים מתערובת הדגים קבב ומגלגלים כל קבב כזה בתוך עלה המנגולד החלוט.

- מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הקבב על צד אחד בלבד. העטיפה שומרת את כל המיצים בפנים, והאדים מבשלים את הקבב בעדינות מבפנים.

- להגשה: מניחים כף יוגורט יווני בצלחת, מסדרים מעל את הקבבים הצרובים, ומוסיפים זרעי עגבנייה, גרידת לימון מלח גס ומעט שמן זית.

עוד כתבות בנושא

עוד כתבות בנושא