מרכיבים
לסלט
2 מלפפונים
3 עגבניות גדולות בשלות
הכי מעניין
1 פלפל ירוק
חופן זיתים מגולענים
100־200 גרם גבינת פטה איכותית
לבצל מוחמץ
1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקיקות
2 כוסות מים רותחים
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות שמן זית
1 כפית מייפל
¼ כפית מלח
לאורגנו מטוגן
½ כוס שמן זית
כמה ענפי אורגנו טרי
לתיבול
מיץ מחצי לימון
3־4 כפות שמן זית משובח
מלח ופלפל לפי הטעם
אורגנו יבש
אופן ההכנה
בצל מוחמץ
1. שמים את הבצל החתוך בקערה ומוזגים עליו 2 כוסות מים רותחים.
2. אחרי 4־5 דקות מסננים היטב מהמים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים היטב ושומרים בכלי סגור במקרר עד ההגשה.
אורגנו מטוגן
1. מכינים כף מחוררת וצלחת עם נייר סופג.
2. בקלחת קטנה מחממים שמן, וכשהוא חם מוסיפים חופן של עלי אורגנו.
3. מטגנים אותן 20־30 שניות ומיד מוציאים לצלחת.
שומרים עד ההגשה.
הרכבה
1. חותכים את המלפפון ואת העגבניות לחתיכות גדולות.
2. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות.
3. מערבבים את כל החומרים ומתבלים.
4. מניחים את הפטה מלמעלה בקוביות גדולות.
5. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.