מתכון לסמבוסק

מתכון לסמבוסק

סמבוסק | גיא אשכנזי, Agency Kare

סמבוסק | צילום: גיא אשכנזי, Agency Kare

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק

½4 כוסות (360 גרם) קמח

4 כפות סוכר

הכי מעניין

1 כף (10 גרם) שמרים יבשים

½1 כוס מים פושרים

90 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

מלח

למילוי

100 גרם גבינה רכה (ריקוטה/טוב טעם)

150 גרם גבינה קשה מגורדת (גאודה/עמק/קשקבל)

100 גרם גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית/פטה)

מלח

פלפל שחור

לתוספות

זיתים

חציל קלוי וקלוף

טונה

רוטב פיצה

או כל תוספת אחרת שאוהבים

לציפוי

ביצה

½ כוס שומשום

להברשה

שמן זית

1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק, מרכיבים את וו הלישה ולשים 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.

2. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 110-112 גרם ומכדררים כל חתיכה לכדור חלק. מניחים את הכדורים על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים במגבת לחה למנוחה של כ־10 דקות.

4. בינתיים, שמים בקערה את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (זה הזמן להוסיף את התוספת אם רוצים).

5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ.

6. מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית מילוי, מקפידים להשאיר שוליים של כ־1 ס"מ ללא מילוי.

7. מורחים את השוליים בביצה, מקפלים לשניים לצורה של חצי עיגול, ומהדקים את השוליים היטב.

8. מסדרים את המאפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור על מרווחים ביניהם.

9. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30-40 דקות, ובינתיים מפעילים תנור על חום של 190 מעלות.

10. שמים את השומשום בכלי רחב, מורחים את המאפים בביצה, טובלים בשומשום ועוטפים בו את הסמבוסק מכל הכיוונים.

11. מכניסים לתנור ל־20-25 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב, וכשהם מוכנים מוציאים אותם ומברישים בשמן זית.