מחליף את הסנדוויץ’: מאפינס קוואקר וגבינות שילדים מחסלים

מאפינס רכים ומלוחים מקוואקר וגבינות, מוכנים במהירות, נשמרים ימים במקרר ומתחסלים בקופסת האוכל ובארוחת הערב

מחליף את הסנדוויץ’: מאפינס קוואקר וגבינות שילדים מחסלים | אפרת ליכטנשטט

מחליף את הסנדוויץ’: מאפינס קוואקר וגבינות שילדים מחסלים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

גוונו את הפסקת הסנדוויץ' הקבועה במאפה ביתי וטעים, מלא בתשומת לב והשקעה. שימו במאפין את הטעמים שילדיכם אוהבים - זיתים ירוקים או שחורים, עגבניות מיובשות, בזיליקום או קוביות גבינה בולגרית.

לקבלת ארוחה בריאה ומזינה, הכינו את המאפינס מקמח כוסמין וקוואקר. את המאפינס מכינים בקלות ובמהירות, ומומלץ בהחלט לעשות זאת עם הילדים.  המאפינס נשמרים רכים וטעימים במקרר כמה ימים, ומוצלחים גם כתוספת כיפית לארוחת הערב או כנשנוש מהיר בבוקר, כשאין זמן לאכול.

מרכיבים:

250 גרם קוטג' (קופסה אחת)

הכי מעניין

¾ כוס פרמזן מגורר דק (70 גרם)

 ½ כוס קמח רגיל

¼ כוס שמן

3 ביצים

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה/יוגורט

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק (אפשר גם: ¼ כוס זיתים קצוצים)

1 שן שום כתושה

½ כוס קמח כוסמין מלא

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל

 ½ כוס קוואקר

הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים: גבינות, שמן, ביצים, שמנת, פטרוזיליה ושום.

3. בעזרת מסננת מנפים לתוך הקערה את החומרים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל.

4. מוסיפים את הקוואקר ומערבבים - אך לא יותר מידי.

5. בעזרת כף גלידה קפיצית מחלקים את התערובת לעטרות נייר עד 3/4 הגובה, כדי להשאיר מקום לתפיחה.

6. אופים 25-30 דקות עד שקיסם יוצא די יבש עם מעט לחות. מצננים על רשת צינון.

7. שומרים בקירור, ומשתדלים לא לאכול את כל המאפינס.

טיפ:

איך מכינים עטרות נייר יפות מנייר אפייה?

1. חותכים ניירות אפייה לריבועים בגודל 10*10 ס"מ.

2. מקווצ'צ'ים אותם אחד אחרי השני לתוך התבנית, מניחים את הבלילה בתוכם מיד כדי שלא יקפצו החוצה.

אולי תרצו להכין גם:

כ"ח בכסלו ה׳תשפ"ו18.12.2025 | 10:24

עודכן ב