דובי זכאי

בגרות בקוסמטיקה.

17/05/13   |   7 תגובות
מה קורה במקום הפסטורלי ליד אגם בית זית? למה שי ואורית עזבו הכל לטובת ילדים שעושים בגרות ב...קוסמטיקה? למה הביקוש הגדול למוצרים ב-15 מדינות בעולם? מסתבר שאפשר גם אחרת להניע ילדים להגיע להישגים מופלאים

 

בשלווה הפסטורלית של הרי ירושלים, ליד ערוצו היבש של נחל שורק, ולצד אגם בית זית ההולך ומתרוקן, נח בית ספר חקלאי, 'עין כרם'. בתוך היופי, בעמק קטן כביש צר הכביש מהלך מצומת כרם פנימה, שדרת ברושים צפופה מלווה את הנוסעים כמשמר כבוד ובקצה הדרך שומר מנומנם ממתין ליד שער הכניסה לבית הספר. מילת הקסם בכניסה לבית הספר: "תיאמנו עם שי". השומר עושה את הבדיקות שלו, שער הברזל נפתח ואנו בפנים. שורת מבנים נמוכים עטופים בצמחייה עשירה ועצי צל, דרכנו לשולי כפר הנוער, למבנה מיוחד, ארוך לצד חממה גדול ושטח גידול חקלאי. מהמבנה עולים ניחוחות שאינם מוכרים לאף עירוני, תערובות של בושמי דיוטי פרי וקרם לנשים ששומרות על עורן. בכניסה למבנה הריחות עוטפים וכאילו מלטפים את העור בפינוק קטן. כאן הוקם מפעל קטן, מצליח, כולו קודש לילדים. הסיפור מתחיל באנשים, בני הזוג שי ואורית יעקב, שניהם הצליחו בתחומי ניהול של מפעל ההיטק רווחים, והתמכרות לשעות עבודה מטורפות. שני ילדים שנולדו להם שינו את חייהם, הילדים סבלו מסוג של אוטיזים, (אספרגר), תסמונת של גאונים שפחות יוצרים קשר עם הסביבה.

 

שי ואורית החליטו לוותר על החיים הנוחים והשבעים, רעננו אהבות ישנות, בתחום הכימיה והבוטניקה, ושילוב עם המחשבה להיות יותר עם הילדים, לרדת משעות העבודה המטורפות. שי יצא לפנסיה, גייס את עצמו לטובת פרוייקט מיוחד הכנה לבגרות בקוסמטיקה. הפרויקט המיוחד החל עם תלמידי ט-י"ב בבית הספר החקלאי במגמת חקלאות, ארמוטולוגיה ארמותרפיה. השם הארוך נקרא בקיצור ובעברית, צמחים לשירות האדם. שי יחד עם הילדים מפתחים לכל אחד מהם פרויקט מיוחד, פיתוח מוצר קוסמטי, התנאי שכולו על טהרה החומרים הטבעיים.

הילדים מתחילים מאפס, הם צרכים לזרוע או לשתול יחורים של הצמחים, הם אחראים על הגידול הפיקוח וגם על הקציר, במקביל הם לומדים מה אפשר להפיק מכל צמח. לדוגמא: בשנה זו המציאו תלמידים את ה'אפטר שייב' לבנות, (גם הן מתגלחות, לא? ברגליים ועוד כמה אברים מוצנעים). כל תלמיד תורם שעתיים בשבוע, כ-35 שעות שבועיות, תכפילו ב-150 תלמידים. אבל עד כאן טובת התלמיד, ומה זה נותן לחברה? ובכן כל ילד חייב לתרום בחניכה של אנשים או תלמידים עם נכויות, ילדי חינוך מיוחד ומבוגרים ברמות שונות. זה ה"תשלום" של התלמידים.

וכך בתוך האולם הדחוס בצנצנות מעבדות, מחסן גדול עם מוצרים, חומרי אריזה ועוד ועוד. בתוך הריחות המתערבבים מהלכים ילדים אלה תומכים באלה, מעלים רעיינות וכל אחד מרגיש כמו בביתו. שי מצידו עסוק כל הזמן בהכוונה, הוא לא עוזר אלא מכוון, וגם הכוונה נעשית בעדינות והילד ימצא לבד את הפתרונות. ובתחום העזרה לילדים המוגבלים. בני הנוער לומדים שיש הרבה נשמה ואהבה בנוער שהחיים לא פינקו אותו. וכולם מרגישים שותפים לרעיון.

וכך, מוצר אחרי מוצר שיוצא תחת ידם של הילדים כפרוייקט בגרות, נמכר בחמש עשרה מדינות בעולם. המוצרים קיבלו את כל האישורים לייצוא לארה"ב. לשאלה איך יכול להיות שמפה, מבית הספר למרגלות הרי ירושלים יוצאים מוצרים שאין כמותם בכל חברות הקוסמטיקה הטובות בעולם.
שי מחייך: "יש לי כאן את מחלקת ה-RND הטובה בעולם, יש כאן המון ילדים עם ראש בריא, מוח רענן שכל היום מעלים רעיינות, ההעשרה הדדית".

בישראל קיימת חנות במושבה הגרמנית, (ללא מטרת רווח). שם המפעל הקטן, Es-Sense אפשר להגיע לסיור במפעל הקטן בתאום מראש: 02-6274772. לראות את חדוות היצירה של הילדים וגם את יכולת העבודה של הילדים הפגועים. וגם לקנות את המוצרים שזכו לשבחים בכל המדינות ששם הם נמכרים.

 

  • תגובות אחרונות