מרכיבים:
½ כוס עדשים צהובות
3 כפות מים
½ כוס חמאת גי/ 125 גרם חמאה
4 תרמילי הל ירוק ללא הקליפות
2 כוסות + 2 כפות חלב
4־5 חוטי זעפרן בודדים
½ כוס סוכר
שקדים או אגוזים קצוצים אחרים
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים במים לפחות 4 שעות.
2. מסננים, מעבירים למעבד מזון עם 3 כפות מים וטוחנים למרקם חלק.
3. בסיר בינוני ממיסים את הגי/חמאה ומוסיפים את העדשים הטחונות לסיר.
4. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת מחית חלקה ללא גושים, ומבשלים על חום נמוך כ־20 דקות.
5. מחממים כמה כפות חלב, ממיסים בתוכן את חוטי הזעפרן ושמים בצד.
6. מוסיפים את שאר החלב לסיר ומבשלים בערבוב מתמיד 3־4 דקות.
7. מוסיפים את הסוכר, החלב עם הזעפרן והשקדים ומבשלים עד שהסוכר נמס והחלווה נפרדת מצדי הסיר.
8. מחלקים לכוסות קטנות ומגישים חם עם כדור גלידת וניל.
עוד קינוחים שווים



