בייגל ירושלמי במילוי גבינות: המאפה החם שמפזר ריח של שוק מחנה יהודה בבית

בצק רך, טבעות שומשום זהובות ומילוי נדיב של ריקוטה, פטה וגבינה נמסה. המאפה הירושלמי הקלאסי, בגרסה ביתית שאי אפשר להפסיק לאכול

בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה ועירית | גיא אשכנזי, Karela Agency

בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה ועירית | צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק

500 גרם קמח לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים

הכי מעניין

3 כפות שמן זית

¼ כוס סוכר לבן

1 כף מלח

1 כוס מים

למילוי

250 גרם גבינת ריקוטה או טוב טעם

100 גרם גבינה מגוררת שאוהבים (מוצרלה/עמק/גאודה/קשקבל וכו'…)

100 גרם גבינת פטה

1 צרור עירית קצוצה דק

½ כפית שום כתוש

מלח, פלפל שחור

לציפוי

מים

200-300 גרם שומשום או ציפוי אחר שאוהבים

1 כף מלח

שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

2. מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ולשים עוד 2-3 דקות.

3. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים היטב ומניחים במקום חמים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מניחים בקערה את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 75 גרם ומרדדים קלות כל כדור לצורת מלבן.

6. מסדרים תלולית מילוי במרכז המלבן לכל אורכו, מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי ומהדקים היטב את הקצוות.

7. מגלגלים את הגליל שנוצר כדי לוודא שהסגירה מהודקת ומחברים את שני הקצוות הפתוחים כך שתתקבל צורה של טבעת.

8. מכסים ומניחים להתפחה של 30-45 דקות.

9. בכלי עמוק וגדול שמים מים, ובכלי עמוק וגדול נוסף מערבבים את השומשום או כל ציפוי אחר עם המלח.

10. לאחר ההתפחה טובלים כל בייגל במים ואז בשומשום, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

11. מכניסים לתנור למשך 15-18 דקות, עד שהבייגלים זהובים. וכשהם מוכנים מוציאים מהתנור ומורחים במעט שמן זית.

עוד כתבות בנושא

ו' בכסלו ה׳תשפ"ו26.11.2025 | 08:37

עודכן ב