מתכון לבריוש הל מקופנהגן

מאפה עשיר בחמאה ומתובל בהרבה הל

בריוש הל מקופנהגן. | תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

בריוש הל מקופנהגן. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לבצק

60 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל L)

240 מ"ל חלב

הכי מעניין

24 גרם שמרים טריים

500 גרם קמח לבן, עדיף קמח חלה או לחם

100 גרם סוכר לבן

2 כפיות הל טחון

כפית מלח

1 כפית גרידת לימון

85 גרם חמאה רכה (לא נוזלית, אלא חמאה שהוצאתם מהמקרר מראש כמה שעות קודם)

למלית

180 גרם חמאה רכה

180 גרם סוכר חום

½ כפית מלח

2 כפיות גדושות הל טחון

מעט קינמון טחון

לסירופ סוכר

150 גרם סוכר לבן

100 מ"ל מים

לציפוי

50 גרם סוכר לבן

כפית הל טחון

אפשרי: מעט סוכר גבישי

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד החמאה, בעזרת וו לישה לשים במהירות נמוכה במשך כמה דקות עד לאיחוד החומרים.
  2. בזמן הלישה מוסיפים את החמאה במנות קטנות להטמעה בבצק, וממשיכים ללוש עוד כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא מאוד דביק.
  3. מעבירים לקערה מעט משומנת ומכסים היטב בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למנוחה של כ־6-8 שעות.
  4. לאחר הקירור מרדדים את הבצק על שיש מקומח מעט למלבן בעובי של כחצי סנטימטר.
  5. הכנת המלית: מערבבים את כל החומרים למשחה אחידה ומורחים על 2/3 מהבצק.
  6. מקפלים את השליש הלא מרוח לאמצע ומעליו את השליש הנותר לקבלת מלבן שמנמן עם שלוש שכבות בצק, ושתי שכבות חמאה מתובלת.
  7. מרדדים את הבצק בעדינות למלבן מעט ארוך יותר, ועם גלגלת או סכין ארוכה וחדה חותכים לרצועות ארוכות בעובי של כסנטימטר וחצי.
  8. מותחים כל רצועה בזהירות שלא תיקרע, מלפפים אותה סביב שתי אצבעות מפושקות, ולקראת סוף הרצועה מלפפים החוצה את הלולאות שנוצרו, לצורת פפיון.
  9. מניחים במרווחים את ה"פפיונים" על תבנית מרופדת בנייר אפייה ועוטפים בניילון רופף או בד נקי להתפחה של שעה עד שעתיים. הן צריכות להגדיל את הנפח אך לא להכפיל.
  10. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו, מושחים את המאפים בביצה טרופה עם מעט חלב ומלח.
  11. אופים כרבע שעה עד שהמאפים שחומים ויפים, מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  12. הכנת הציפוי: מחממים בסיר מים וסוכר עד להמסה, מברישים בעדינות את המאפים ומפזרים קצת מתערובת הסוכר וההל.

*אני ממליצה לטחון הל מהל שלם, ולא להשתמש רק בתוכן הפרי, ככה טעמו עדין יותר. למי שממש לא אוהב או נרתע, אפשר להמיר חלק מהכמות בקינמון.