מרכיבים
2 תבניות קובנה בקוטר 24 ס״מ
לבצק
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
½ כוס (100 גרם) סוכר
2 כפות מלח
כ־2 כוסות (500 מ״ל) מים פושרים
למלית
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
10 שיני שום
מעט שמן
צרור גדול של פטרוזיליה ושמיר
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט המלח.
2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומעבדים לבצק רך (אפילו מעט דביק). אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מעט מים. אפשר גם לעזור לבצק באמצעות מרית. כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
3. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־8 דקות. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה. השגיחו על הבצק בדקות הראשונות.
4. אחרי 8 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
5. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה־שעה וחצי במקום חמים.
6. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
7. במעבד מזון טוחנים שום, שמן ועשבי תיבול למחית.
8. מחלקים את הבצק ל־2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס״מ. מורחים חמאה מומסת ומעליה את מחית השום ועשבי התיבול.
9. מגלגלים לרולדה, וחותכים ליחידות כל 10 ס״מ.
10. מניחים את הבצק בסיר קובנה מרופד בנייר משומן בחמאה, מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
11. משמנים מלמעלה בחמאה שנותרה.
12. אופים חצי שעה מכוסה במכסה, ועוד 10 דקות ללא מכסה, להשחמה.