המקושקשת הכי ״פלאפית״ שטעמתם

למרות ההתחלה המוזרה, דרך ההכנה הלא קונבנציונלית הזאת מבטיחה לכם את המקושקשת הכי רכה שאי פעם אכלתם

טוסט חביתה פלאפית עם בשמל קוסמין ובצל מקורמל. | אפרת ליכטנשטט

טוסט חביתה פלאפית עם בשמל קוסמין ובצל מקורמל. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לא אני המצאתי את המתכון הזה – הקרדיט שייך לשף בשם אלווין קאיילן (Alvin Cailan) מרשת מסעדות אמריקנית בשם Eggslut שמגיש את הביצה הזאת בתוך כריך מושחת עם בצל מטוגן, מיונז־סריראצ'ה חריף וגבינה מותכת קלות בתוך לחמניית בריוש. הגרסה שלי מוגשת על לחם קלוי עם בשמל כוסמין וחמאה חומה שנותן טעם אגוזי למנה. אבל תאמינו לי, גם על לחם פשוט עם גבינה לבנה זה יהיה מושלם"

מרכיבים (מנה אחת נדיבה מאוד או שתיים קטנות)
3 ביצים
15 גרם חמאה (או כל כמות גדולה יותר אם תרשו לעצמכם)
עירית קצוצה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
1. שוברים את הביצים אל תוך מחבת קרה בעלת ציפוי נון־סטיק, טורפים היטב ומוסיפים את החמאה.
2. מעבירים את המחבת לאש בינונית־נמוכה ומערבבים ללא הפסקה, תוך כדי גירוד תחתית המחבת בעזרת לקקן גומי או מרית סיליקון, עד שבלילת הביצים מתקרשת והופכת לחביתה מקושקשת. התהליך ייקח לכם יותר זמן מהרגיל, תהיו סבלנים. אם החביתה נקרשת מהר מדי – מנמיכים את האש או שמסירים את המחבת מהאש לכמה שניות.
3. מסירים מהאש, ממליחים ומוסיפים עירית קצוצה.

הכי מעניין

טוסט "פלאפית" עם בשמל כוסמין ובצל מקורמל

מרכיבים
לבצל המקורמל
1 בצל לבן גדול, חתוך לפרוסות
שמן זית לטיגון
מלח

לבשמל כוסמין־חמאה חומה
25 גרם חמאה
2 כפות (20 גרם) קמח כוסמין מלא
½ כוס (120 מ"ל) חלב
מלח לפי הטעם

להרכבה
מקושקשת פלאפית (ראו מתכון לעיל)
2 פרוסות לחם קלוי לטוסט

אופן ההכנה
1. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מערבבים כל כמה דקות ונותנים לו לשנות את צבעו לחום ולהתקרמל. התהליך ייקח לכם לפחות 20 דקות, היו סבלנים.
2. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן. כאשר היא נמסה ממשיכים לבשל אותה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהיא משנה את צבעה לזהוב.
3. מוסיפים את קמח הכוסמין ומערבבים עד שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה. ממשיכים לערבב. עוד כחצי דקה.
4. יוצקים בזרם דק וקבוע את החלב לסיר תוך כדי טריפה במטרפה. טורפים את התערובת ומוודאים שאין גושים.
5. ממשיכים לבשל מספר דקות עד שהרוטב מתעבה – אפשר לטבול גב כף ברוטב ולהעביר אצבע ברוטב שנדבק אליה. אם פס ההפרדה שהאצבע שלכם יצרה נשאר במקומו – הבשמל מוכן. ממליחים לפי הטעם. שימו לב שהבשמל הזה סמיך מהרגיל כי נמרח אותו על לחם.
6. מרכיבים את המנה: מורחים על כל פרוסת לחם מרוטב הבשמל, מניחים מעל מחצית מכמות המקושקשת ומעליה בצל מקורמל. בוזקים מעל הכל מלח לפי הטעם.

עוד כתבות בנושא