מתכון לקיש ירקות קלויים

בכל שנה כשאני מתלבטת איזה קיש להכין לשבועות אני לא מצליחה להחליט. השנה החלטתי לא להחליט ושילבתי את כל הירקות האהובים עליי. תוכלו להוסיף או להשמיט ירקות לפי מה שאתם אוהבים או לפי מה שיש בבית

קיש ירקות קלויים. | אפרת ליכטנשטט

קיש ירקות קלויים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (לתבנית בקוטר 26־24 ס״מ)
לבצק

250 גרם קמח
125 גרם חמאה
1 כפית מלח
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית פלפל שחור
2 חלמונים
3 כפות חלב או מים קרים

לירקות
½ ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות מעט גדולות יותר
10 עגבניות שרי חצויות
1 פלפל צהוב או אדום חתוך לרצועות
3 כפות שמן זית או כמה התזות מתרסיס שמן
1 בצל סגול חתוך לפרוסות

למילוי
2 ביצים + 1 חלבון
1 שמנת לבישול 15%
חצי כפית מלח
חצי גליל גבינת עיזים רכה (100 גרם)

הכי מעניין

קיש ירקות קלויים. | אפרת ליכטנשטט

קיש ירקות קלויים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. קלתית: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, מלח, אבקת שום ופלפל ומעבדים קצרות לבצק פירורי.
2. מוסיפים את החלמונים והחלב או מים ומעבדים קצרות לבצק כמעט אחיד.
3. מעבירים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים לדיסקית. מצננים כחצי שעה במקרר.
4. מקמחים היטב את משטח העבודה, מפזרים קמח על הבצק ועל המערוך ומרדדים לעלה שטוח.
5. כשהבצק גדול יותר מהתבנית מגלגלים אותו על המערוך ומעבירים לתבנית. מהדקים את שולי הטארט לתבנית ומחזקים עם חתיכות בצק היכן שצריך.
6. מעבירים את התבנית למקפיא ל־30 דקות ומחממים תנור ל־180 מעלות.
7. אופים אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה מקומט על הבצק וממלאים אותו בשעועית או בעדשים יבשות כמשקולת. מהדקים את השעועית עד הקצוות.
8. אופים כ־20־15 דקות עד ששולי הטארט מזהיבים, מורידים את המשקולת ואופים כעשר דקות נוספות עד שהטארט זהוב. מצננים מעט.
9. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
10. מניחים על הנייר את כל הירקות בקבוצות מלבד הבצל. מזלפים מעט שמן זית על הירקות ומערבבים קלות בעזרת הידיים.
11. לא כל הירקות מוכנים באותו הזמן ולכן אפשר להוציא מהתנור את הירקות המוכנים בכל פעם, בעזרת מלקחיים. את הברוקולי והפלפלים אופים 20 דקות, את הדלעת 25 דקות, ואת הבטטה והעגבניות כ־35 דקות.
12. את הבצל הסגול מטגנים ב־2 כפות שמן זית עד שהוא רך וזהוב.
13. מלית: בקערה קטנה טורפים ביצים, חלבון, שמנת ומלח, ואת הגבינה פורסים לפרוסות ואז לחצאים.
14. הרכבה: מסדרים את כל הירקות בתחתית הפאי (אפשר לשמור כמה חתיכות בצל לקישוט החלק העליון) ומוזגים בזהירות את המלית. מסדרים את חתיכות הגבינה בין הירקות.
15. אופים כ־40־50 דקות עד שהמילוי מתייצב.
16. מגישים חם ושומרים במקרר, מכוסה היטב.

ט"ז באלול ה׳תשפ"ה09.09.2025 | 08:12

עודכן ב