מרכיבים
3 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים גס
1 פלפל ירוק גדול חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות דק
½1 כפיות מלח
2 כפיות כמון
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים קטן־קטן
300 גרם דלעת קלופה וחתוכה קטן
500 גרם שעועית לבנה מבושלת (אני אוהבת להשתמש בקפואה)
1/3 כוס שמנת לבישול 10־15 אחוז שומן (אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס, אך זה ישפיע על הטעם כמובן)
1/3 כוס חלב (רגיל או סויה)
1 כף קמח
½2 כוסות מים
צרור קטן (1 כוס) כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
טיפ: תוכלו להחליף את השעועית באדממה קלופה ולקבל תבשיל טעים ומפתיע ביותר!
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא משחים מעט.
2. מוסיפים את הפלפלים הירוקים והשום ומטגנים כחמש דקות.
3. מוסיפים את כל התבלינים, ומטגנים כדקה.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה והדלעת וחצי כוס מים ומבשלים כעשר דקות.
5. בסיר קטן מערבבים שמנת, חלב וקמח ומביאים לסף רתיחה תוך כדי ערבוב.
6. מוסיפים את תכולת הסיר הקטן לסיר הגדול, ומוסיפים גם את השעועית הלבנה ועוד שתי כוסות מים רותחים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
7. מוסיפים חצי מכמות הכוסברה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים־רכים.
8. לפני ההגשה מערבבים לתוך הסיר את החצי השני של צרור הכוסברה הטרייה, ומגישים עם אורז רגיל או מלא.
למשקיענים: מומלץ להכין אורז מתובל – פשוט הוסיפו לכוס אורז כפית קארי, חצי כפית קינמון, קורט כורכום וכפית מלח.