מרכיבים
כ־30 יחידות
½1 כוסות (250 גרם) גרגירי חומוס יבש
הכי מעניין
½ בצל קטן
4 שיני שום קלופות
½ כוס (חופן גדול) עלי פטרוזיליה, ללא גבעולים
½ כוס (חופן גדול) עלי כוסברה, ללא גבעולים
½ פרוסת לחם ישנה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1/3 כפית פלפל שחור
2־4 כפות מים
1 כף שומשום
1 כפית סודה לשתייה
לטיגון
½1 ליטר שמן חמניות או קנולה

פלאפל. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
- משרים את החומוס כ־12 שעות ומחליפים את המים מפעם לפעם (בקיץ, אם הבית חם מאוד מעבירים את הקערה למקרר).
- כעבור 12 שעות מסננים מהנוזלים.
- במעבד מזון שמים את הגרגירים המושרים וגם בצל, שום, פטרוזיליה, כוסברה, לחם, מלח, כמון ופלפל שחור.
- מתחילים לטחון ומוסיפים 2־4 כפות מים לפי הצורך, עד שנוצרת עיסה שאפשר ליצור ממנה כדורים (תנסו!). מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את השומשום, מערבבים ומצננים במקרר כשעה.
- כעבור שעה מחממים שמן בסיר עמוק ומוציאים את התערובת מהמקרר. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים היטב. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים.
- כשהשמן חם (אפשר לבדוק ע״י טיגון של כדור אחד: השמן אמור לבעבע סביב הכדור אבל לא להשתולל
(שמן חם מדי ישרוף את הקציצה מבחוץ אך לא יטגן אותה מבפנים). מטגנים את כל הקציצות בסבבים של עשר יחידות בכל פעם, כדי לא לקרר את השמן.
- מוציאים את הקציצות לצלחת מרופדת במגבת נייר ואוכלים מיד!