מתכון למאפה שמרים פלפלים, פסטו וגבינות

מתכון אחד של בצק שמרים שממנו אפשר להכין מאפים שונים. הכול תלוי ברמת ההשקעה באורחים ובטעמים שמתחשק לכם לחוש על הלשון

מאפה שמרים פלפלים, פסטו וגבינות | אלינור רחמים

מאפה שמרים פלפלים, פסטו וגבינות | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מתכון לבצק שמרים בסיסי

לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

רכיבים

½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)

200 גרם ממרח פסטו

הכי מעניין

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

3 כפות שמן

200 גרם גבינה בולגרית מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.

3. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.

4. מחממים שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפלפלים למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שיתרככו מעט.

5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח עד לקבלת עלה דק אך יציב.

6. מורחים על כל עלה שכבת פסטו.

7. מפזרים מעל את הפלפלים והגבינה (משאירים קצת בצד).

8. מגלגלים כל עלה בנפרד, פורסים עיגולים בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית.

9. מפזרים מעל את שאר הגבינה ומניחים להתפחה למשך 15 דקות.

10. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.

י' באלול ה׳תשפ"ה03.09.2025 | 10:48

עודכן ב