מתכון לבצק שמרים בסיסי
לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
רכיבים
½ קילו בצק שמרים (לפי מתכון הבסיס)
200 גרם ממרח פסטו
הכי מעניין
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
3 כפות שמן
200 גרם גבינה בולגרית מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מכינים את הבצק ומניחים להתפחה.
3. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
4. מחממים שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפלפלים למשך 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שיתרככו מעט.
5. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח עד לקבלת עלה דק אך יציב.
6. מורחים על כל עלה שכבת פסטו.
7. מפזרים מעל את הפלפלים והגבינה (משאירים קצת בצד).
8. מגלגלים כל עלה בנפרד, פורסים עיגולים בעובי 3 ס"מ ומניחים בתבנית.
9. מפזרים מעל את שאר הגבינה ומניחים להתפחה למשך 15 דקות.
10. מכניסים לתנור למשך 30 דקות.