מרכיבים
4־15 יחידות
לבצק
500 גרם (½3 כוסות) קמח
2 כפיות שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
1 כפית אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת זנגוויל
¼ כוס שמן זית
1 ביצה
¾ כוס מים
½1 כפיות מלח
למילוי
3 שיני שום כתושות
¼ כפית מלח
60 מ״ל שמן זית (רבע כוס)
חופן פטרוזיליה
הכי מעניין
להברשה: ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת שום, פלפל וזנגוויל ומערבבים היטב.
2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמן וביצה.
3. בתחילה שמים רק חצי כוס מים, ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד קצת מים בהדרגה. אפשר גם לעזור לבצק עם מרית. כל קמח זקוק לכמות מים שונה.
4. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה, אבל בגדול צריך להיות מאוחד.
5. אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
6. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
7. עיצוב ואפייה: מכינים עטרות נייר של קאפקייקס.
8. בנינג׳ה או מעבד מזון קטן שמים את חומרי המילוי וטוחנים לקרם חלק.
9. לאחר שהבצק תפח, מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
10. מחלקים את הבצק לשני חלקים, ומחזירים לקערה כדור אחד.
11. בעזרת מערוך מרדדים את הכדור הראשון (אני ממליצה להתחיל מצורה מלבנית) לעלה גדול מאוד בעובי של 3־4 מ״מ.
12. מורחים על הבצק מחצית מהשמן הירוק.
13. חותכים לקוביות בגודל 4־5 ס״מ (זכרו שהם צריכים להיכנס לעטרות הנייר).
14. עורמים 6־7 ריבועים זה על זה ומניחים בתוך הניירות בצורה אנכית. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני. אם יש שאריות אפשר להכניס את הכול בעטרת נייר נוספת.
15. מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
16. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
17. מברישים בביצה טרופה ואופים 15־20 דקות עד שהמאפים משחימים מעט (אפשר לבדוק עם קיסם שהבצק מוכן). הימנעו מאפיית יתר.
עוד מתכונים עם שום



