ברווז בשום צלוי וקרמל הדרים

מתכון לברווז בשום צלוי וקרמל הדרים

ברווז בשום קלוי וקרמל הדרים. | אפרת ליכטנשטט

ברווז בשום קלוי וקרמל הדרים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
200 גרם שום קלוף
½ כפית מלח
50 מ״ל (כ־3 כפות) שמן זית
100 מ״ל מים
800 מ״ל מיץ הדרים סחוט טרי (קלמנטינה, תפוז, תפוז דם או אשכולית אדומה)
ברווז שלם נקי מנוצות ושומן עודף (ניתן להזמין ברווז שלם מהקצב או לקנות בקצביות מובחרות)
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לחצאים
(אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה, גזרים, שורש פטרוזיליה וסלרי)

אופן ההכנה
1. מניחים את השום עם המלח והשמן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־45 דקות, עד ששיני השום משחימות (אך לא נשרפות).
2. מעבירים הכול למעבד מזון, מוסיפים 100 מ״ל מים וטוחנים למשחה חלקה.
3. מכינים קרמל הדרים: בסיר גדול מצמצמים את מיץ ההדרים עד שהוא מצטמצם ל־400 מ"ל בערך ומצננים.
4. קושרים בחוט שמשון (המתאים לאפייה) את השוקיים זו לזו ואת הכנפיים זו לזו.
5. מחממים תנור ל120 מעלות. מניחים את הברווז בתבנית אפייה ומורחים אותו במשחת השום.
6. מסדרים את ירקות השורש סביב הברווז. מכניסים לתנור לשעה עד להשחמה.
7. בזמן שהברווז נצלה לשעה נוספת מתחילים להבריש אותו בקרמל הדרים.
8. חוזרים על הפעולה כל 5־7 דקות לקבלת ברווז פריך ובוהק. הברווז צריך להיות בתנור בסך הכול שעתיים. יש לבדוק את הבישול שלו על ידי לחיצת השוקיים בעזרת שתי אצבעות. אם הן נפגשות, הברווז מוכן.