עוגיות עבאדי: הקלאסיקה שלא מפסיקה להיעלם מהשולחן

העוגיות הירושלמיות המיתולוגיות, בגרסה ביתית וקלה להכנה

עוגיות עבאדי | אפרת ליכטנשטט

עוגיות עבאדי | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

העוגיות הכי מפורסמות במדינה נמצאות איתנו כבר מאז קום המדינה. את העוגיות הכינו יוסף ושמחה עבאדי במאפייה קטנה בשוק מחנה יהודה בירושלים, ומשם מכרו לכל חלקי העיר. בשנת 1962 הפכה חברת אנג׳ל לשותפה, מפעל העוגיות גדל והעוגיות שווקו ברחבי הארץ והעולם.

גם אתם יכולים להכין בבית את העוגיות הממכרות האלה; הבצק קל להכנה, וכל מה שצריך זה קצת סבלנות לגלגול נחשים של בצק.

זמן הכנה: שעה
זמן אפייה: 25 דקות
כלים: קערה גדולה, כף עץ, תבנית תנור, נייר אפייה

הכי מעניין

מרכיבים (לכ־40 יחידות):
350 גרם (½2 כוסות) קמח רגיל
150 גרם (כוס) קמח כוסמין (או עוד קמח רגיל)
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה מאוד
1 ביצה
2 כפות שמן זית
½ כוס מים פושרים
1 ביצה טרופה להברשה
50 גרם שומשום לפיזור

עוגיות עבאדי | אפרת ליכטנשטט

עוגיות עבאדי | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מנפים את כל החומרים היבשים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את כל החומרים הרטובים: חמאה, ביצה, שמן ומים ומערבבים בעזרת כף עץ. כשהבצק מתחיל להתאחד מעבירים אותו למשטח העבודה ולשים מעט, עד שהוא אחיד ונוח לעבודה.
  4. מכניסים את הבצק לשקית ניילון ונותנים לו לנוח כעשר דקות.
  5. יוצרים כדורים קטנים ובעזרת הידיים מכינים מהם נחשים באורך 12־13 ס״מ.
  6. סוגרים את הנחש לצורת עיגול ומהדקים היטב.
  7. מניחים על נייר האפייה ברווחים קטנים.
  8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  9. אופים כ־25 דקות עד שהעוגיות יציבות ובגוון זהוב בהיר. הימנעו מאפיית יתר, שמייבשת את העוגיות.

עוד כתבות בנושא