כל פעם שאני הולכת עם הפיצים למכולת, מס החוויה הוא לחמניית שמינייה. הלחמנייה היפה הזו קורצת להם מהשקית הגדולה, ושום לחמנייה אחרת לא באה בחשבון. אני יכולה להבין אותם – מה טעים יותר מלחמניית שמינייה רכה ואוורירית עם קצת חמאה ופרוסת גבינה צהובה, או אפילו קוטג'? אבל עם הפיצים אני אפילו לא מספיקה למרוח להם משהו בפנים, כי תוך שלוש דקות כבר אין לה זכר.

לחמניות קוטג׳. | צילום: אפרת ליכטנשטט
מרכיבים (16 יחידות)
½3 כוסות (500 גרם) קמח (אני השתמשתי ב־300 גרם קמח רגיל ו־200 גרם קמח כוסמין לבן)
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפיות מלח
1 גביע קוטג' (250 גרם)
1 ביצה
25 גרם חמאה מומסת
2/3 כוס חלב פושר (160 מ״ל) + 3־2 כפות לפי הצורך
אופן הכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים קוטג׳, ביצה וחמאה ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל החלב. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב.
4. לשים במהירות נמוכה במשך עשר דקות. מעבירים את הבצק למשטח העבודה.
5. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
6. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
7. מחלקים את הבצק ל־16 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל 70 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6־7 ס״מ.
8. מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה (ראו סרטון שלי באינסטגרם או כתבו ביוטיוב "לחמניית שמינייה"). מומלץ לכסות את הבצק ואת הכדורים במגבת בזמן העבודה.
9. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.
10. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום.
11. אופים במשך 15־18 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.
הכי מעניין
רוצים עוד מתכוני קוטג'?