קציצות דגים הן גיוון מעולה ובריא לארוחות הצהריים והערב, וקל מאוד להכין אותן עם כל דג לבן שאפשר לשמור במקפיא עד לשעת הצורך. חומר הגלם של הדג הוא מעט עדין ואנמי, ולכן אפשר להעמיס עליו טעמים חזקים.
זהו מתכון שהכירה לי חברתי לילך רובין והוא לוקח את הקציצות לכיוון האסייתי האהוב עליי מאוד. שידכתי לו רוטב מנגו עשיר ומתקתק, והשילוב הוא פיצוץ של טעמים נפלא וממכר.
מרכיבים (ל-30 קציצות קטנות):
1 בצל קצוץ דק דק
500 גרם דג לבן (נסיכת הנילוס, מושט, סול וכו') מופשר ונקי מעור, שומן וגידים.
1 צרור כוסברה קטן
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים
גרידה מלימון קטן
ג׳ינג׳ר טרי מגורר (קובייה בגודל 2 סמ"ר)
הכי מעניין
לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק־דק
3 כפות שמן זית
7 שיני שום פרוסות
1 כפית קארי
½ כפית קינמון
1 כפית ג׳ינג׳ר טחון
5 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב דגים
2 כוסות מיץ מנגו (קנוי)
1 כוס קרם/ חלב קוקוס

קציצות דגים אפויות ברוטב מנגו ממכר | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומורחים עליו מעט שמן זית.
2. קוצצים את הבצל דק־דק ומטגנים בשמן זית עד לשקיפות.
3. במעבד מזון שמים את הדג והכוסברה וטוחנים למרקם חלק ואחיד. אם יש לכם מטחנת בשר, זו אפשרות מומלצת.
4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים: בצל ירוק, בצל מטוגן, סויה, רוטב דגים, גרידת לימון וג׳ינג׳ר. מערבבים היטב, מומלץ בעזרת הידיים (אפשר עם כפפות).
5. בידיים רטובות יוצרים קציצות בקוטר 4 ס״מ ומניחים על התבנית ללא רווחים גדולים.
6. מברישים מעט שמן זית על הקציצות ואופים כ־45 דקות, עד שהקציצות מתחילות להשחים.
7. בזמן שהקציצות בתנור, מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא רך וזהוב, מוסיפים את השום ואת התבלינים היבשים: קארי, קינמון וג׳ינג׳ר. מערבבים כדקה.
8. מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הדגים ומערבבים היטב.
9. מוסיפים את מיץ המנגו וחלב הקוקוס ומבשלים כחצי שעה, עד שהקציצות מוכנות והרוטב מצטמצם ומסמיך.
מתכונים עם מנגו


