מתכון לגלידת מנגו קוקוס

המרעננת הרשמית של הקיץ: גלידת מנגו קוקוס

גלידת מנגו קוקוס. | אפרת ליכטנשטט

גלידת מנגו קוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 מנגו גדול מקולף וחתוך לחתיכות גדולות (או 2 קטנים)

375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן,

קרה מאוד

הכי מעניין

½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז

2 כפות קוקוס טחון

לקישוט: אוכמניות או כל פרי אחר שאתם אוהבים

אופן ההכנה

1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.

2. מקלפים את המנגו ושמים אותו במעבד מזון קטן וטוחנים לקרם חלק. שומרים כמה חתיכות לקישוט.

3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).

4. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.

5. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את רוב המנגו הטחון ואת הקוקוס (שומרים קצת לקישוט).

6. מערבבים בתנועות קיפול גדולות כדי לא לשבור את הקצפת.

7. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מקשטים בכמה כפות קרם מנגו ובעזרת מזלג יוצרים דוגמת שיש. מוסיפים קוביות מנגו, אוכמניות או כל פרי אחר.

8. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים.

אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.

הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.