ספרינג רולס

שתי גרסאות מגולגות ושלושה רטבים

ספרינג רולס | גיא אשכנזי, Agency Karela

ספרינג רולס | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

24 דפי אורז עגולים

500 גרם בשר פרגיות טחון

3 כפות שמן תירס או חמניות

הכי מעניין

2 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק

1 צ'ילי אדום קצוץ דק

2 כפות רוטב סויה

3 כפות מיץ ליים או לימון

קליפה מגורדת מלימון 1

½ כוס עלי נענע קצוצים

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

2 גבעולי בצק ירוק קצוצים

מלח

פלפל שחור

לגרסה מטוגנת:

שמן תירס או חמניות

ספרינג רולס | גיא אשכנזי, Agency Karela

ספרינג רולס | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מחממים שמן במחבת גדולה, ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.

2. מוסיפים את הפרגיות, ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך ערבוב ופירור העוף 3-4 דקות נוספות, עד שהעוף משנה את צבעו.

3. מוסיפים רוטב סויה ומיץ ליים, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות, מעבירים לקערה ומצננים לחלוטין.

4. כשהעוף מגיע לטמפרטורת החדר מערבבים פנימה גרידת לימון ואת עשבי התיבול.

5. מגלגלים את הרולים: ממלאים קערה רחבה מקוטר דפי האורז במים רותחים, ומכינים משטח עבודה נקי.

6. טובלים דף אורז במים החמים למשך כ־30 שניות ומניחים על משטח העבודה. עורמים תלולית מילוי בחלקו התחתון של דף האורז

(שימו לב: ככל שהתלולית תהיה ארוכה יותר, ככה הספרינג רולס יהיו ארוכים יותר, ככל שהתלולית תהיה עבה יותר, ככה הספרינג רולס יהיו שמנמנים יותר).

7. מקפלים את שני צידי דף האורז בעדינות על גבי המילוי ומגלגלים אותו בצורה הדוקה לגליל (כשכיוון הגלגול הוא מכם והלאה). חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז והמילוי.

8. לגרסה מטוגנת: במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ־1.5 ס"מ, וכשהשמן חם מאוד מניחים ספרינג רולס מגולגלים במחבת, כשנקודת החיבור פונה כלפי מטה ומטגנים 2-3 דקות עד שהם פריכים וזהובים קלות. הופכים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

מטבלים

רוטב סויה

12 כפות רוטב סויה

4 כפות מיץ ליים או לימון

1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק

½ צ'ילי אדום קצוץ דק

2 שיני שום כתוש

2 כפות סוכר חום

6 כפות מים

רוטב בוטנים

4 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות סויה

2 כפות סוכר חום או דבש

1 כף ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק

½ צ'ילי אדום קצוץ דק

½ כוס מים

1 כפית שמן שומשום

רוטב אננס

12 כפות רוטב סויה

4 כפות מיץ ליים או לימון

1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוץ דק

½ צ'ילי אדום קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

6 כפות מים

2-3 פרוסות אננס טרי או משימורים

אופן ההכנה

את המצרכים של כל רוטב מערבבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מי שמעדיף רוטב חלק יכול לטחון את הרטבים בעזרת בלנדר מוט.

עוד כתבות בנושא