מתכון לתבשיל בשר, תפוחי אדמה ופול

מתכון לתבשיל בשר, תפוחי אדמה ופול | כשר

תבשיל בשר, תפוחי אדמה ופול. | אפרת ליכטנשטט

תבשיל בשר, תפוחי אדמה ופול. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

6־8 מנות

מרכיבים

1 קילו בשר כתף / מספר 5

מלח ופלפל

הכי מעניין

2 בצלים גדולים שחתוכים לרצועות ארוכות

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל חנות

¼ כפית קינמון

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף סילאן (לא חובה)

4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות

10 שיני שום

4 כוסות מים רותחים

2 כוסות פול ירוק קפוא (אפשר להחליף באפונה קפואה)

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומטגנים עד שהוא צרוב מכל הצדדים.
  2. מוציאים את הבשר לצלחת בצד ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ־20 דקות עד שהוא שחום ורך.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מחזירים את הבשר ומוסיפים תפוחי אדמה, שום ומים רותחים עד שהבשר מכוסה.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  6. מבשלים כשלוש שעות. (בנינג׳ה סמארט־ליד מבשלים 30 דקות על תוכנית סיר לחץ, חום גבוה, שחרור מהיר).
  7. מוסיפים את הפול ומבשלים 20 דקות נוספות. אם יש נוזלים רבים בסיר מבשלים במכסה פתוח.