6־8 מנות
מרכיבים
1 קילו בשר כתף / מספר 5
מלח ופלפל
הכי מעניין
2 בצלים גדולים שחתוכים לרצועות ארוכות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ראס אל חנות
¼ כפית קינמון
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף סילאן (לא חובה)
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
10 שיני שום
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות פול ירוק קפוא (אפשר להחליף באפונה קפואה)
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומטגנים עד שהוא צרוב מכל הצדדים.
- מוציאים את הבשר לצלחת בצד ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ־20 דקות עד שהוא שחום ורך.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מחזירים את הבשר ומוסיפים תפוחי אדמה, שום ומים רותחים עד שהבשר מכוסה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים כשלוש שעות. (בנינג׳ה סמארט־ליד מבשלים 30 דקות על תוכנית סיר לחץ, חום גבוה, שחרור מהיר).
- מוסיפים את הפול ומבשלים 20 דקות נוספות. אם יש נוזלים רבים בסיר מבשלים במכסה פתוח.