מעטפת פריכה של סולת ובפנים קציצה נימוחה בזכות האורז ותפוח האדמה – חגיגה. אם עוד לא הכנתם אותן עד היום, פשוט אין לכם ברירה, אתם חייבים.
מרכיבים
½ ק"ג בשר טחון איכותי
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות מנוזלים
½ צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק־דק
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
½ כוס אורז לא מבושל
לציפוי
2 ביצים טרופות
½ כוס סולת
הכי מעניין
לטיגון
1 כוס שמן רגיל
לרוטב
3 כפות שמן
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה אדומה
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
2־3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות.
2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג מעט שטוח, חשוב לזכור שהקציצות מתנפחות בזמן הבישול בזכות האורז.
3. מכינים קערה עם ביצה טרופה וקערה עם סולת ובסיר נמוך ורחב מחממים את השמן (השמן צריך להגיע עד מחצית מגובה הקציצות).
4. טובלים כל קציצה בביצה ואז בסולת ומטגנים כשתי דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
5. מנקים את הסיר (או שלוקחים סיר חדש) ומכינים את הרוטב לבישול: מחממים שמן ומוסיפים את כל התבלינים. מערבבים היטב וכעבור דקה מוסיפים את המים.
6. מערבבים שוב ומוסיפים את הקציצות בצפיפות (כשהן נשענות זו על זו על הצד הן נכנסות כולן).
7. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כארבעים דקות. יונית ממליצה "ללטף את הקציצות באהבה", כלומר להרטיב אותן ברוטב כל כמה דקות.