מתכון לקציצות בשר ועוף עם צנוברים וצימוקים ברוטב חצילים

קציצות נהדרות וטעימות במיוחד מהמטבח הים תיכוני. השילוב של הצימוקים והצנוברים מוסיף טעם ומרקם מיוחדים, ואוהבי החצילים יתענגו על הרוטב העשיר. בזמן האחרון זהו המתכון האהוב עליי

קציצות בשר ועוף עם צנוברים וצימוקים ברוטב חצילים. | אפרת ליכטנשטט

קציצות בשר ועוף עם צנוברים וצימוקים ברוטב חצילים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־45 קציצות)

לקציצות
600 גרם עוף או הודו טחון
600 גרם בשר בקר טחון
1/3 כוס צימוקים
3 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס צנוברים קלויים
חופן כוסברה קצוצה (½ כוס)
½ כוס פירורי לחם
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון
1 כפית סודה לשתייה

לרוטב
2 חצילים חתוכים לקוביות גדולות
3־4 שפריצים של תרסיס שמן או 3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
עוד 2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
2 כפיות פפריקה
1 כפית סוכר
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
4 כוסות מים רותחים

הכי מעניין

לא אוהבים חצילים? אפשר גם בלעדיהם. הוסיפו פלפל אדום נוסף למתכון

אופן הכנה
1. חותכים את החצילים לקוביות גדולות ומניחים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מתיזים שמן על החצילים (או מזלפים 3 כפות), מערבבים אותם מעט עם הידיים ומתיזים שוב.
2. אופים את החצילים כחצי שעה על 200 מעלות עד שהם משחימים ומתרככים (השגיחו על התנור).
3. בקערה קטנה שמים צימוקים וחומץ בלסמי ומשרים כעשר דקות.
4. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות (את הצימוקים מוסיפים עם החומץ), עדיף בעזרת הידיים ויוצרים קציצות בינוניות בקוטר 5 ס״מ.
5. בסיר סוטאז' גדול מאוד מחממים שתי -כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד להתרככות.
6. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את החצילים האפויים, מערבבים היטב ומוסיפים מים רותחים.
7. מביאים לרתיחה ומניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב (ייתכן שתצטרכו להזיז את הרוטב ממקום למקום כדי לפנות מקום לקציצות).
8. מביאים שוב לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מגישים חם עם אורז