קציצות עוף רכות עם אפונה

כנראה אלו הקציצות שלנצח יהיו הכי אהובות על ילדים, אבל מה קורה כשגם ההורים אוהבים אותם? מלחמה על כל קציצה!

קציצות עוף עם אפונה. | אפרת ליכטנשטט

קציצות עוף עם אפונה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־25 קציצות)

1 ק"ג עוף טחון
½ כוס פירורי לחם
1 בטטה מקולפת ומבושלת עד שהיא רכה מאוד (ניתן להחליף בתפו"א)
1 בצל קצוץ דק־דק
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור (או יותר)

לטיגון
3 כפות שמן זית

הכי מעניין

לרוטב
1 כף שמן זית
1 כרשה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
¼ כפית קינמון
1 כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית כמון
1 כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור
300 גרם אפונה עדינה קפואה
½2 כוסות מים

אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, עדיף בעזרת הידיים.
2. יוצרים קציצות שטוחות ומעט גדולות (בגודל פנים כף היד).
3. בסיר סוטאז׳ גדול מחממים את השמן וכשהוא חם מטגנים את הקציצות כשתי דקות מכל צד ומוציאים לצלחת בצד.
4. מוסיפים לסיר (בלי לנקות אותו) כף שמן זית ומטגנים את הכרשה ואת הבצל כעשר דקות עד להתרככות. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים את האפונה ואת המים ומרתיחים.
6. מחזירים את הקציצות לסיר ומסדרים אותן בצפיפות. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. מגישים חם עם אורז או עם קוסקוס.