מתכון לעוף עם תפוחים

מתכון לעוף עם תפוחים | כשר

תבשיל עוף ותפוחי אדמה. | אפרת ליכטנשטט

תבשיל עוף ותפוחי אדמה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

התפוחים שנאפים במשך זמן כה ארוך הופכים לרכים וכמעט נמסים בפה. אם אתם אוהבים מתוק עם מלוח, זוהי מנה מיוחדת ונפלאה

מרכיבים

1.5 קילו ירכיים ושוקיים של עוף

3 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות

הכי מעניין

2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות

לרוטב

1/3 כוס (60 מ״ל) שמן

1/3 כוס  (60 מ״ל) מים

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית בהרט

1 כפית אבקת שום

1 כף סילאן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
  2. מניחים בתבנית גדולה את העוף ובין החלקים מניחים חתיכות תפוחים ובצל.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף.
  4. מברישים עם מברשת כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.
  5. מניחים על העוף נייר אפייה מקומט ורטוב ואת הכול סוגרים היטב עם רדיד אלומיניום.
  6. אופים שעה ו־45 דקות, מסירים את הניירות ואופים עוד 5־10 דקות לא מכוסה עד להשחמה.