התפוחים שנאפים במשך זמן כה ארוך הופכים לרכים וכמעט נמסים בפה. אם אתם אוהבים מתוק עם מלוח, זוהי מנה מיוחדת ונפלאה
מרכיבים
1.5 קילו ירכיים ושוקיים של עוף
3 תפוחים קלופים וחתוכים לשמיניות
הכי מעניין
2 בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
לרוטב
1/3 כוס (60 מ״ל) שמן
1/3 כוס (60 מ״ל) מים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
1 כפית אבקת שום
1 כף סילאן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- מניחים בתבנית גדולה את העוף ובין החלקים מניחים חתיכות תפוחים ובצל.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף.
- מברישים עם מברשת כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.
- מניחים על העוף נייר אפייה מקומט ורטוב ואת הכול סוגרים היטב עם רדיד אלומיניום.
- אופים שעה ו־45 דקות, מסירים את הניירות ואופים עוד 5־10 דקות לא מכוסה עד להשחמה.