מרכיבים
½1 ק"ג עוף כרעיים ושוקיים
1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות (אפשר להחליף ב־4 תפוחי אדמה)
2 תפוזים שטופים היטב ופרוסים לעיגולים
הכי מעניין
לרוטב
1 כוס מיץ תפוזים
¼ כוס רוטב סויה
1 כפית אבקת שום או 3 שיני שום כתושות
1 כפית בהרט
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- מניחים בתבנית גדולה את העוף, ובין החלקים מניחים את הדלורית, ומפזרים מעל את פרוסות התפוז.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף. בעזרת מברשת מוודאים שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.
- מניחים על העוף נייר אפייה ועוטפים את התבנית היטב עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעתיים.
- אם רוצים ניתן להסיר את הניירות ולאפות עוד 5-10 דקות ללא כיסוי, עד להשחמה.