מתכון לעוף ודלורית בתפוזים

עוף ותפוזים זה סיפור אהבה, נצלו את התפוזים לכל מנה שאפשר | מתכון לעוף ודלורית בתפוזים | כשר

עוף ודלורית בתפוזים. | אפרת ליכטנשטט

עוף ודלורית בתפוזים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

½1 ק"ג עוף כרעיים ושוקיים

1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות (אפשר להחליף ב־4 תפוחי אדמה)

2 תפוזים שטופים היטב ופרוסים לעיגולים

הכי מעניין

לרוטב

1 כוס מיץ תפוזים

¼ כוס רוטב סויה

1 כפית אבקת שום או 3 שיני שום כתושות

1 כפית בהרט

½ כפית קינמון

½ כפית פלפל שחור

2 כפות סילאן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
  2. מניחים בתבנית גדולה את העוף, ובין החלקים מניחים את הדלורית, ומפזרים מעל את פרוסות התפוז.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על העוף. בעזרת מברשת מוודאים שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.
  4. מניחים על העוף נייר אפייה ועוטפים את התבנית היטב עם נייר אלומיניום, ומכניסים לתנור לשעתיים.
  5. אם רוצים ניתן להסיר את הניירות ולאפות עוד 5-10 דקות ללא כיסוי, עד להשחמה.