העוגיות הבריאות שלא מפסיקים לנשנש: קרנצ'יות, קלות ובלי רגשות אשם

קוואקר, פשתן, דבש וקמח כוסמין הופכים לנשנוש מושלם: בין קרקר לעוגייה, קראנצ’י, טעים ועם הרבה פחות רגשות אשם. מתכון קל ומהיר שכל משפחה מאמצת

עוגיות בריאות עם קוואקר ופשתן. | אפרת ליכטנשטט

עוגיות בריאות עם קוואקר ופשתן. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בכל פעם שאני מפרסמת מתכון לקרקרים שואלים אותי מה דעתי להכין גרסה מתוקה. אז הנה, אחרי כל כך הרבה פעמים שביקשו ממני, החלטתי להרים את הכפפה. התוצאה – עוגיות קריספיות נפלאות, משהו בין קרקר לעוגייה, לא מתוקות מדי (אפשר לשים יותר דבש אם רוצים מתוק) וממכרות בצורה מטורפת. מחפשים נשנוש עם קצת יותר ערכים תזונתיים וקצת פחות רגשות אשם? זה המתכון בשבילכם.

מרכיבים

50 גרם (שליש כוס) זרעי פשתן
½ כוס קוואקר טחון דק
1 כוס קמח כוסמין (או קמח רגיל)
¼ כוס שומשום
1 כפית קינמון
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס דבש
½1 כוסות מים + עוד קצת לפי הצורך
עוד קצת פשתן לקישוט

אופן ההכנה

1. במטחנת תבלינים או עם עלי ומכתש, טוחנים את הפשתן עד שהוא דק כמו אבקה.
2. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור (סטנדרטיות) בניירות אפייה.
3. בקערה גדולה מערבבים קמח כוסמין, קוואקר, פשתן טחון, שומשום וקינמון.
4. מוסיפים שמן זית, דבש ואת המים בהדרגה. הבלילה צריכה להיות די דלילה כמו טחינה, כזו שאפשר למרוח בקלות על נייר אפייה. אם היא לא מספיק דלילה מוסיפים עוד כמה כפות מים בכל פעם.
5. מעבירים חצי מכמות הבלילה לנייר האפייה ובעזרת מרית מורחים אותה בצורה אחידה על הנייר.
6. מכסים את כל הנייר, ואם חסר, מוסיפים עוד בלילה מהקערה.
7. אופים 12 דקות ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה או סכין חדה חותכים למעוינים או לריבועים.
8. מחזירים לתנור ואופים עוד 15־17 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, מזהיבים ומעט משחימים בצדדים.

הכי מעניין

טיפ
שימו לב שהצדדים נאפים בדרך כלל בחום גבוה יותר, ואם הם דקים הם נוטים להישרף, ולכן דווקא בצדדים הקפידו שהשכבה תהיה עבה ולא דקה.

עוד כתבות בנושא