מתכון לעוגת זוקיני ושוקולד

מתכון מפתיע ונפוץ מאוד באמריקה. הזוקיני מעניק לחות ורכות לעוגה ומי שיטעם אותה בלי לדעת שיש בה ירק כלל לא יבחין בו

עוגת זוקיני ושוקולד. | תימור לוי–יוטקוביץ

עוגת זוקיני ושוקולד. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ל־3 תבניות אינגליש־קייק סטנדרטיות.

אפשר לחלק את המתכון לחצי, ולהכין בתבנית מלבנית קטנה.

רכיבים

הכי מעניין

600 גרם (כ־7) זוקיני מגורד

170 גרם חמאה רכה

150 גרם שמן צמחי

500 גרם סוכר

2 כפיות תמצית וניל איכותית

3 ביצים גודל L

200 גרם יוגורט 3% לפחות

450 גרם קמח לבן

½ 1 כפיות אבקת אפייה

100 גרם קקאו

¾ כפית סודה לשתייה

כפית שטוחה מלח

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

150 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות טורבו.
  2. סוחטים מעט את הזוקיני המגורד ומניחים בקערה.
  3. בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן, סוכר ווניל ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  4. תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצים זו אחר זו.
  5. מוסיפים יוגורט ומעבדים מעט.
  6. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  7. מוסיפים זוקיני ושוקולד קצוץ ומערבבים ידנית עד לאיחוד.
  8. מעבירים לתבניות משומנות מעט.
  9. אופים כחצי שעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח אך לא רטוב.
  10. לציפוי: ממיסים יחד שמנת ושוקולד ומוזגים על העוגות.